El Dorado pentru europenii fără serviciu. Ţara din Europa OBLIGATĂ să primească imigranţi

Friday, 25 July 2014, 16:28 Sursă: REALITATEA.NET

Uniunea Europeana a refuzat joi cererea autoritatilor elvetiene de renegociere a Acordului privind libera circulatie a persoanelor, care sa-i permita Confederatiei Helvetice sa aplice cote pentru imigratie, a afirmat o sursa europeana, citata de AFP, transmite Mediafax.

Adaugă părerea ta

Decizia a fost luata in cadrul reuniuni ambasadorilor celor 28 de tari ale UE la Bruxelles si va fi formalizata intr-o scrisoare oficiala adresata Bernei, potrivit sursei.

Elvetia doreste sa instaureze cote de imigratie pentru sederile pe termen scurt ale strainilor, locuitorii din zonele de granita si persoanele care vor sa se instaleze definitiv, ca urmare a votului din 9 februarie care limiteaza imigratia in masa.

Uniunea Europeana a declarat in mai multe randuri ca refuza orice punere in discutie a principiului privind libera circulatie.

Cu o rata a somajului de 3%, Elvetia, care are aproximativ opt milioane de locuitori, este considerata drept un Eldorado de catre numerosi europeni aflati in cautarea unui loc de munca.

Aproape 80.000 de europeni se instaleaza in Elvetia in fiecare an, adica echivalentul unui oras mediu, ceea ce este considerat insuportabil de catre partidul Uniunea Democratica de Centru (UDC, dreapta populista), care a initiat textul votat cu o scurta majoritate de 50,3%. Mai multe...