Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ELECTRICA a intrat azi pe bursă. La ce preţ au început tranzacţiile

Friday, 04 July 2014, 10:25 Sursă: REALITATEA.NET

Primele tranzacţii ci acţiuni Electrica (simbol bursier EL) s-au făcut la un preţ de 11,11 lei acţiunea, ceea ce înseamnă din start că toţi investitorii care au participat la oferta publică sunt, teoretic, pe profit încă de la momentul listării, scrie Economica.net.

În primele 10 minute de tranzacţionare la BVB, s-au făcut tranzacţii de 397.000 de lei. După primele 15 minute, volumul a ajuns la 535.000 de lei. Mai multe...

Premierul Victor Ponta a deschis, vineri dimineaţa, bursa din Londra, unde încep să fie tranzacţionate certificatele globale de depozit (GDR) denominate în dolari alocate în oferta publică iniţială la Electrica (EL).

Un volum de 19% din acţiunile scoase la vânzare în cadrul ofertei publice iniţiale (IPO) a Electrica au fost alocate prin certificate globale de depozit denominate în dolari şi tranzacţionabile pe bursa de la Londra.

Majoritatea investitorilor instituţionali care au preluat acţiuni Electrica în cadrul ofertei provin din România, Polonia, Marea Britanie şi SUA.

Electrica a atras 1,95 miliarde lei (444 milioane euro) prin oferta publică iniţială derulată în perioada 16-25 iunie, cea mai mare astfel de operaţiune realizată vreodată pe piaţa românească.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL