Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dragoş Pătraru: "TVR și-a dat jos chiloții, nu a negociat. Plecăm. Decizia e luată"

Thursday, 12 May 2016, 16:32 Sursă: REALITATEA.NET

Dragoş Pătraru a explicat că decizia sa vine în contextul în care emisiunea pe care o realiza a fost mutată după ora 23.00, după programele electorale, fără să fie consultat.

"Nu am avut niciun fel de discuție. Mi se pare halucinant. De fapt, asta a fost pentru mine picătura care a umplut din nou un pahar care a mai dat de câteva ori pe-afară, în ultimii doi ani", a explicat Pătraru, într-un interviu acordat paginademedia.ro.

"Am mai auzit una tare: așa s-a negociat cu partidele. Păi, dacă dai tot prime-time-ul pentru partide înseamnă că nu ai negociat nimic. Dacă negociai ceva, aveam campanie de la 18.00 la 19.00 și de la 21.00 la 22.00, ceva de genul ăsta. Dar nu, TVR și-a dat jos chiloții, nu a negociat. Probabil i-a întrebat pe politicieni: când vreți? Iar ei au spus că între 21.00 și 23.00, că și ăștia sunt la fel ca angajații TVR: cred că televiziunea asta e a lor. Că trebuie să fie la dispoziția lor (...) M-a deranjat că nu m-a sunat cineva să-mi spună: băi, prostule, tu faci emisiunea aia care mai adună ceva oameni în fața televizoarelor pe canalul nostru, tu ce părere ai? Nimic. Mi s-a trimis un SMS, când era deja târziu să punem la punct un program de informare a publicului", a adăugat el.

Realizatorul emisiunii "Starea Naţiei" a mai precizat că efectele în audienţă au fost dezastruoase după schimbarea orei de difuzare.

"Suntem morți și neîngropați. (...) Eu am crezut că se rupe ceva în mine azi-dimineață, când am văzut audiențele. O emisiune muncită și chiar reușită a făcut cea mai slabă audiență, de când se difuzează 'Starea nației'", a declarat acesta.

"Cât despre noi, am decis deja, după cum am spus. Plecăm. Decizia mea este luată. Îmi pare tare rău, pentru că am avut aici libertate totală, uneori ne-am luat chiar mai multă libertate decât era cazul, dar despre libertate știii cum se spune, mai bine să fie decât să nu se ajungă. Nu e vorba de bani, nu e vorba nici măcar de oamenii cu care am lucrat, mulți dintre ei profesioniști adevărați. E vorba de sistem. Care trebuie resetat. Nu poți schimba la TVR lucrurile din mers. Rezistența la schimbare a grupului de aici, care crede că asta e fabrica angajaților, nu a românilor, e prea mare. Mult prea mare. Și-atunci, mai bine plecăm noi", a conchis Dragoş Pătraru.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL