Dezvăluiri bombă! Vladimir Putin a ordonat doborârea unui avion de pasageri

Sunday, 11 March 2018, 18:43 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Putin a povestit că a primit un telefon de la ofiţerii de securitate responsabili cu Jocurile Olimpice de la Soci, la 7 februarie 2014, cu puţin înainte de începerea ceremoniilor de deschidere.

"Mi s-a spus: un avion care circulă pe ruta Ucraina - Istanbul a fost capturat, iar persoanele răspunzătoare cer să aterizeze la Soci", a declarat Putin, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Piloţii avionului de tip Boeing 737-800, aparţinând companiei turce Pegasus Airlines şi care efectuau o cursă între Harkov şi Istanbul, au anunţat că unul dintre pasageri avea o bombă şi că avionul trebuia să-şi schimbe destinaţia către Soci. La bordul aeronavei se aflau 110 pasageri.

Putin a declarat că a cerut părerea ofiţerilor de securitate şi i s-a spus că un plan de urgenţă elaborat pentru astfel de situaţii presupunea doborârea avionului deturnat. "Le-am spus: acţionaţi conform planului", a explicat Putin.

După câteva minute, Putin a primit un nou apel telefonic, în care a fost informat că a fost vorba despre o alarmă falsă - pasagerul era beat, iar avionul urma să-şi continue zborul spre Turcia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat informaţia din documentar.

Rusia este în stare de alertă înaintea meciurilor Campionatului Mondial de Fotbal, care se vor juca în mai multe oraşe din această ţară în perioada 14 iunie - 15 iulie.Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ