Cum poţi să afli dacă e spionat calculatorul tău

Wednesday, 18 February 2015, 21:08, Sursă: REALITATEA.NET

Un ONG britanic a creat un site care le permite oamenilor din intreaga lume sa afle daca le-a fost spionat calculatorul de catre serviciile de informatii britanice sau americane.

Adaugă părerea ta

Privacy International militeaza pentru apararea drepturilor omului, in special contra violarii vietii private. Cei care cred ca au un computer care este infectat, pot intra pe site-ul Privacy Intenational pentru a verifica. "Ati dat un telefon, ati trimis un e-mail sau ati folosit internetul? Sigur ca da. Atunci este foarte posibil sa fi fost interceptat de NSA, care a impartit informatiile cu britanicii", scrie pe home-page-ul site-ului, conform BZI.ro.

ONG-ul isi propune sa stranga informatii cu ajutorul acestei platfome, pentru a le prezenta apoi justitiei britanice. Tribunalul va fi obligat sa informeze persoanele in cauza, daca este in masura sa spuna ca le-au fost colectate in mod ilegal informatile. Procesul ar putea dura luni de zile, poate chiar ani. La inceputul acestei luni, un tribunal britanic a stabilit ca serviciile secrete britanice au spionat cetateni, pana in luna decembrie a anului trecut. Directorul adjunct al Privacy International, Eric King, s-a declarat multumit de verdictul dat de judecatorii britanici. El spune ca supravegherea de masa inseamna strangerea constanta de informatii personale a milioane, poate chiar miliarde de oameni, iar tribunalul nu putea fi mai clar de atat.