Cum a obținut un român de la bancă credit cu dobândă zero şi fără comisioane

Friday, 16 October 2015, 13:21 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Un bărbat din Cluj a obţinut în instanţă, după doi ani de procese, un credit pe care îl visează toţi românii cu rate la bănci: fără dobânzi şi fără comisioane.

Clientul a reclamat banca pentru clauze abuzive, iar judecătorii i-au dat dreptate. Bărbatul mai are însă de tras până să se bucure de această decizie, căci, deşi este definitivă, banca nu a pus-o în aplicare decât parţial.

După doi ani de luptă în instanţă, un bărbat din Cluj a reuşit să învingă banca de la care a luat un credit de 100.000 de franci, acum şapte ani. Clientul a reclamat banca pentru că dobânda pe care o plătea putea fi modificată "în caz de schimbări semnificative pe piaţa monetară". O prevedere contractuală extrem de neclară, au considerat judecătorii.

„Practic asta a fost problema, putea oricând să se modifice în sus foarte mult. Acum, raportat la hotărârea instanţei, nu mai există dobândă", spune Smaranda Bara, avocata clientului.

În primăvară, instanţa a decis scoaterea din contract a clauzei de dobândă, precum şi a comisioanelor abuzive. Iar recent, apelul băncii a fost respins.

Clientul şi-a primit înapoi banii pe care i-a plătit drept comisioane, dar banca încă solicită plata dobânzii. Reprezentanţii băncii care a preluat contractul de credit promit clarificări, scrie digi24.ro.Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE