Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce se întâmplă cu moneda euro în următoarele luni. Previziune neașteptată

Friday, 17 July 2015, 14:24 Sursă: REALITATEA.NET

Combinația dintre euro slab și un USD în creștere ar putea echivala cu o paritate la tranzacționarea EURUSD în următoarele 4–6 luni, spune John Hardy, Head of FX STrategy la Saxo Bank.

Potrivit analizei Saxo Bank, existența unui acord cu Grecia ar trebui să dezlănțuie un nou val de vânzări EUR/USD. Un entuziasm proaspăt pentru vânzarea euro s-ar putea întoarce, după o perioadă de precauție și poziții short determinate de criza din Grecia.

În același timp, injecția de lichidități din partea BCE va ajuta ca atenția să se mute, din nou, pe divergențele din politica băncii centrale și pe drumul Rezervei Federale către prima creștere de dobândă din ultimii ani.

Parlamentul grec a aprobat acordul cu o largă majoritate; acum, atenția se îndreaptă către obținerea temporară de lichidități pentru a pune din nou în funcțiune economia Greciei și sistemul financiar elen, asta în ideea în care parlamentele europene, inclusiv cel german, vor aproba acordul. Un alt aspect interesant este că FMI a declarat datoria Greciei ca fiind "nesustenabilă", ceea ce, cel puțin în teorie, determină Fondul să nu se mai implice. De asemenea, tulburarea politică din Grecia este departe de final: sciziunea din Syriza determinată de înțelegerea cu UE îi face viața grea lui Tsipras.

"Cu toate acestea, prezentul capitol al crizei este aproape de a fi terminat, chiar dacă șansele unui Grexit nu sunt totalmente eliminate, dacă Greciei nu i se vor oferi și alte condiții diminuante de-a lungul acestui proces. Sentimentul de ușurare va permite investitorilor europeni să înceapă din nou să caute oportunități de investiții și va încuraja poziții short pe euro, în tranzacționările cu euro în poziție carry", se mai arată în raport.

În SUA, în timp ce raportul de vânzări retail a fost foarte slab pe luna iunie, Janet Yellen (președinta Boardului de Guvernatori ai Rezervelor Federale) a depus o declarație în fața Congresului în linie cam cu ce ne așteptam: a menținut tonul optimist și a nutrit speranța că dobânda ar putea crește anul acesta, dacă datele din rapoartele ce vin vor sprijin acest demers. Piețele sunt destul de sceptice în privința curajului lui Yellen, pentru că așteptările privind creșterea au rămas neclintite, chiar dacă dolarul a crescut.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL