Adamescu și Patriciu, coincidențe izbitoare! Legăturile dintre cei doi moguli

Wednesday, 25 January 2017, 17:39 Sursă: REALITATEA.NET

Au avut parte de o tinerețe frumoasă, au trăit momente de glorie, au speculat oportunitățile capitalismului românesc, s-au aflat pe podium ca cei mai bogați români, dar au avut parte de probleme cu justiția, iar moartea a survenit în urma unor grave probleme de sănătate. Așa s-ar traduce în doar câteva vorbe viața celor doi miliardari români Dinu Patriciu și Dan Adamescu, primul decedat în 2014, iar al doilea în noaptea de 23 spre 24 decembrie 2017, scrie NewMoney.ro.

Astfel că, legăturile dintre cei doi au dat naștere și unor coincidențe izbitoare, potrivit sursei citate:

1. În jurul miliardului de euro

Dinu Patriciu și Dan Adamescu au fost în concurență ani de-a rândul pentru titlul de cel mai bogat român. Norocul a fost de partea lui Dinu Patriciu care și-a rezervat primul loc mai mulți ani.

2. Moguli media

Cei doi oameni de afaceri dețineau două dintre cele mai cunoscute branduri din presa românească. România Liberă, în cazul lui Adamescu, și Adevărul, în ceea ce-l privește pe Patriciu. România Liberă era și una dintre cele mai populare publicații din perioada comunistă, în timp ce Adevărul continua destinele altei gazete influente înainte de 1989, Scânteia.

3. Apetitul pentru imobiliare

Patriciu și Adamescu au fost activi și în zona afacerilor imobiliare. Dinu Patriciu dezvoltă după 1989 două companii. SC Alpha Construcții și Investiții imobiliare SA – firmă specializată în proiecte de arhitectură. Dan Adamescu a văzut și el potențialul pieței imobiliare din România și a înființat după 1990, la revenirea în țară din Germania, compania Mega Construct. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE