Singurul fruct care ar putea reduce riscul de orbire

 

Mulți dintre noi aleg să consume la micul dejun un fresh de portocale, datorită nenumăratelor beneficii pe care le poate avea vitamina C asupra sănătății. Însă, cercetătorii au descoperit, de curând, că portocalele pot reduce și riscul de orbire.

Sănătatea ochilor noștri este afectată zilnic de ecranele tehnologice cu emisii de lumină albastră în care stăm zilnic ore în șir cu ochii. Dar un nou studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition arată că consumul unei singure portocale pe zi poate reduce riscul degenerescenței maculare cu 60%.

Studiul a fost realizat de doi savanții australieni de la Westmead Institute for Medical Research. În cadrul studiului, aceștia au analizat datele a peste 2,800 de participanți, cu vârste mai mari de 49 de ani, pe o durată de 15 ani, precum și datele studiului Blue Mountains Eye Study, din 1992.

„Am luat în considerare factori precum obiceiurile de viață și bolile participanților. Dintre aceștia din urmă, cei care mâncau cel puțin o portocală pe zi au prezentat un risc mai mic de degenerare maculară", au declarat cercetătorii.

Consumul de portocale ar putea să-ți reducă riscul de a orbi

Portocalele conțin flavonoizi care contribuie la îmbunătățirea sănătății ochilor. De asemenea, același compus se mai găsește și în morcovi și în aproape toate fructele, doar că în cantități mult mai reduse. Așa că dacă petreci mult timp în fața ecranelor luminoase, atât la birou, cât și în autobuz sau în intimitatea casei tale, ar fi bine să începi să mănânci portocale, mai ales că știi ce beneficiu uimitoar pot avea asupra organismului tău.

„Cercetarea de față nu urmărește beneficiile vitaminelor A, C și E pentru sănătatea ochilor (cum au făcut-o altele dinaintea sa), ci pe acțiunea flavonoizilor mai sus menționați", a declarat Bamini Gopinath, de la Universitatea din Sydney.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?