Sibiul s-a înfrăţit cu un oraş olandez

 
Sibienii s-au înfrăţit astăzi cu locuitorii oraşului olandez Deventer. Olandezii spun că au fost atraşi de statutul de capitală culturală pe care îl are Sibiul în acest an, dar şi de ospitalitatea locuitorilor. Prin urmare, astăzi s-a încheiat un acord de înfrăţire care oficializează relaţia de prietenie de 17 ani dintre cele două oraşe.

Primarul oraşului Deventer a declarat astăzi că olandezii îşi doresc de mult o relaţie stransă cu Sibiul. Semnarea acordului de înfrăţire vine ca urmare firească a relaţiilor de prietenie care s-au legat între cele două oraşe încă de la începutul anilor '90. Atunci au sosit la Sibiu primele convoaie umanitare din Deventer şi tot atunci familiile din Sibiu s-au împrietenit cu cele venite din Olanda ca să dea o mână de ajutor.


La sfârşitul anului trecut primarul oraşului Deventer a trimis la Sibiu un proiect cultural care a fost inclus în programul Sibiu 2007. Drept urmare, între 11 şi 20 august mai mulţi artişti olandezi vor oferi în capitala culturală europeană spectacole de teatru, muzică şi dans.print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?