Secretele de pe fundul lacului Colibița, golit de apă după 30 de ani. VIDEO uluitor

 

Lacul Colibița din Bistrița-Năsăud, golit parțial, a scos la suprafață adevărate ruine, scrie Realitateadebistrita.net.Lacul Colibița din județul Bistrița-Năsăud a fost golit parțial, după trei decenii, această etapă făcând parte dintr-un amplu proiect care prevede reabilitarea barajului, proiect finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

În urma golirii parțiale, au fost scoase la iveală plăci de beton, care par a fi adevărate ruine.

”Mărirea gradului de siguranță a Acumulării Colibița, județul Bistrița Năsăud” este proiectul care prevede realizarea unor lucrări de reabilitare în zona barajului de la Colibița. Potrivit Ministerului Apelor și Pădurilor, valoarea totală a investiției este de 50.585.000 euro, urmând să fie executate lucrările de curăţare a lacului, de reabilitare a barajului şi de consolidare a malurilor râului Bistriţa Ardeleană, conectat la lac. 

O primă etapă prevăzută în proiect constă în golirea parțială a lacului de acumulare. Operațiunea este necesară pentru ca specialiștii să aibă acces la sistemul de etanșare a barajului (masca barajului) și să evalueze starea acesteia.

Lucrările privind golirea lacului au fost deja demarate, iar o filmare realizată recent cu drona arată o altă față a lacului. În urma golirii parțiale, au rămas ziduri de beton care au stat mai bine de 3 decenii în adâncuri și care par a fi adevărate ruine.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?