Şcolile din Slovenia sunt închise. Grevă generală a profesorilor, pentru salarii mai mari

Școlile din Slovenia sunt închise și aproximativ 38.000 de profesori protestează pentru salarii mai mari.Este cea mai mare acțiune de protest organizată în Slovenia până acum în acest an.

Profesorii cer creșterea salariilor cu 10% și spun că sunt plătiți mai puțin decât alte persoane cu educație similară, precum doctorii şi cei care lucrează în administraţia publică, informează Europa FM.

Luna trecută, aproximativ 30.000 de angajaţi din sectorul public au declanşat o grevă de o zi, în timp ce poliţiştii au început greva la începutul acestei săptămâni.

Și asistentele au oprit lucrul timp de două ore marţi și au cerut de asemenea salarii mai mari.

Guvernul a declarat că cererile salariale se ridică la aproape 1 miliard de euro (1,24 miliarde de dolari) și au adăugat că majoritatea sunt inacceptabile, nefiind justificate de creşterea productivităţii şi putând ameninţa consolidarea fiscală planificată.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?