Fără precedent. Mii de soldați și sute de blindate în estul României, în toiul nopții

 

Acţiune militară fără precedent în ultimii şase ani. 2.200 de soldaţi români şi 500 de vehicule blindate au luat parte în judeţul Galaţi la un exerciţiu de alarmare, la care a asistat şi Ministrul Apărării, Mircea Duşa. El a declarat că anul acesta vor fi în permanenţă militari NATO pe flancul estic al Alianţei, conform planului stabilit la summitul din Ţara Galilor. 

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a ordonat, marti seara, in jurul orei 18.00, o alertare a militarilor din Comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica” din Buzau si a garnizoanelor subordonate din Focsani, Galati si Braila, fiind pentru prima data in ultimii 6 ani cand este organizata o astfel de actiune militara.

In mai putin de 5 ore, mii de soldati au fost gata pentru deplasarea spre poligonul Smardan (Galati), unde in perioada 16 – 30 aprilie va avea loc un exercitiu multinational. Astfel, brailenii au putut vedea, marti seara, putin dupa miezul noptii, cum zeci de TAB-uri si camioane militare au defilat pe Calea Calarasilor, in cadrul acestei actiuni.

Exercitiul militar a avut ca scop si evaluarea activitatilor de instruire ale acestor structuri, prevazute a se desfasura in cadrul exercitiului „Wind Spring 15”.

Mai mult pe Infobraila.ro.

Exerciţiul multinaţional "Wind Spring 15" se va desfăşura în perioada 16 - 30 aprilie, în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, şi la Centrul Administrativ Aerian Mihail Kogălniceanu (CAAMK), din judeţul Constanţa, cu scopul atrenării în comun, într-o concepţie unitară, a militarilor din ţări membre ale NATO şi partenere, pentru menţinerea capacităţii operaţionale a structurilor şi îndeplinirea cerinţelor specifice de interoperabilitate şi standardizare ale Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene, anunță un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

La acest exerciţiu participă peste 2.200 de militari cu armament şi tehnică de luptă, din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, României şi Statelor Unite ale Americii, care vor desfăşura activităţi de planificare operaţională, trageri de luptă şi vor rezolva situaţii tactice complexe.

"Wind Spring 15" face parte din seria activităţilor de instruire în comun, care se desfăşoară atât în ţară, cât şi în afara teritoriului naţional, în cadrul Operaţiei "Atlantic Resolve", pentru aplicarea măsurilor de reasigurare adoptate în cadrul Consiliului Nord-Atlantic privind menţinerea stabilităţii şi securităţii regionale, în actualul climat de securitate din flancul estic al NATO.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Adrian
20 Apr 16:40
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: francizaalternativa07@gmail.com
Răspunde
0 -1
DICA
19 Apr 11:00
Foarte mulţi dintre oameni îşi blochează singuri accesul la această sursă infinită de putere prin gândurile lor de sărăcie, de îndoială şi de teamă, care împiedică afluxul de prosperitate în viaţa lor. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câstige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa de email rodimunteanu@gmail.com
Răspunde
1 -6
margareta
17 Apr 11:44
Este esenţial pentru succesul tău să pui capăt deprinderii de a amâna, chiar acum! Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email
margaretacovete@yahoo.ro
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?