Scandalul Volskwagen în România. 30 de mii de maşini puse în circulaţie au probleme cu softul

 

Scandalul Volskwagen în România. 30.000 de maşini Volkswagen care circulă pe strazile din România acum au probleme cu softul. Maşinile care nu corespund standardelor în ceea ce priveşte emisia de noxe vor fi rechemate în service.

Scandalul Volskwagen în România. "Aproximativ 109.000 de masini produse de grupul WV, masini care se afla in circulatie in Romania, ar putea fi dotate cu softuri care pacalescu testele de mediu.", a spus Iulian Matache, ministrul transporturilor.

Maşini din România care au probleme cu softul!

Audi
Noi: 5.284


Utilizate: 14.861

Seat
Noi: 1.288
Utilizate: 1.067

Skoda
Noi: 19.918
Utilizate: 4.204

VW
Noi: 29.619
Utilizate: 29.763

Registrul Auto Român a decis: 300 de maşini Volkswagen din ţara noastră, dotate cu motor diesel Euro5, nu mai pot fi puse în vânzare.

"Se află pe stoc nevândute 300 de autoturisme pentru care nu vor mai fi eliberate cărţi de identitate până la rezolvarea problemei", spune Iulian Matache, Ministrul Transporturilor.


Oficialii români ne garantează însă că nu vor fi afectaţi sub nicio formă cumpărătorii.

De asemenea, seful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului a anunţat că dealerii care vând maşinile germane în România pot primi amenzi de până la 100.000 de lei.

UPDATE: Membrii board-ului de supervizare al companiei Volkswagen au anunțat, joi, că vor avea nevoie de cel puțin câteva luni pentru a finaliza investigația, privind falsificarea rezultatelor la testele antipoluare ale motoarelor diesel, transmite Reuters, citat de Agerpres. 

Cu toate acestea, săptămâna viitoare, conducerea companiei va informa opinia publică referitor la soluțiile găsite pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă Volkswagen, se arată în declarația board-ului.

UPDATE: Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, la sediul Ministerului Transportului, a declarat că cetățenii României care au plătit taxa de mediu mai mică din cauză că producătorul Volkswagen a păcălit, printr-un soft, testele de emisii de noxe.

“Nu o să ne îndreptăm atenția asupra conducătorului auto. Producătorul trebuie să fie răspunzător, recuperarea prejudiciului se va face numai și numai de la producător, nu și de la populație!”, a explicat Grațiela Gavrilescu

Marius Dincă, președintele ANPC, a susținut că dealerii vinovați vor fi trași la răspundere pentru acest scandal, cu amenzi între 20.000 și 100.000 de lei, punctând că "nu putem să tragem la răspundere grupul german Volkswagen".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE: Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a declarat, după reuniunea grupului de lucru din care au făcut parte și Ministerul Mediului și reprezentanții RAR, că, în prezent, se află 105.000 de autovehicule cu problema emisiilor de noxe.

“În România sunt 105.000 de cărți eliberate ale mașinilor germane cu probleme, dintre care 56.000 sunt noi, la data înmatriculării, iar restul second-hand. Totodată, se află nevândute 300 de autoturisme pentru care nu se vor mai elibera cărți de identitate până la remedierea problemelor emisiilor de noxe”, a spus Iulian Matache. Acesta a explicat că a solicitat grupului Volkswagen numerele de identificare a autoturismelor cu probleme.“Am solicitat reprezentantului Volkswagen în România comunicarea numerelor de identificare a autoturismelor care sunt echipate cu motoarea EA189, respectiv cele cu probleme la emisiile de noxe. Sunt implicate autoturisme Volkswagen, Audi, Skoda și Seat. RAR va comunica Volkswagen toate datele despre autovehiculele care trebuie să fie chemate în service și repareate”, a continuat ministrul Transporturilor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE: Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, şi ministrul Mediului, se întrunesc joi, 1 octombrie, într-un grup de lucru pe tema scandalului Volkswagen, urmând să participe şi conducerea Registrului Auto Român (RAR). Grupul de lucru s-a reunit la ora 12.00, la sediul Ministerului Transporturilor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Peste o sută de mii de mașini Volkswagen cu probleme, care au fost vândute în țara noastră, ar putea fi rechemate în service în perioada următoare, susțin unele surse din domeniul auto din România.

Conducerea Volkswagen precizează că n-a ştiut nimic despre softurile trucate, montate pe maşinile sale încă din 2007.

„Ministrul transporturilor m-a informat că deja RAR nu mai eliberează cărțile de identitate pentru mașinile care ar urma să fie vândute și care sunt în stoc", a anunțat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit digi24.ro.

Președintele Senatului consideră că statul român a fost înșelat, pentru că a încasat - prin taxa de mediu - mai puțini bani pentru mașini care poluează mai mult.

„Cred că statul român trebuie să acționeze, aşa cum fac și celelalte ţări, de exemplu Belgia s-a constituit parte civilă împotriva Volkswagen, în Spania guvernul a hotărât să penalizeze cu 1.000 de euro constructorul pentru fiecare maşină vândută", a arătat Călin Popescu Tăriceanu.

Conform unor surse, peste 100 de mii de maşini produse de grupul Volkswagen, dotate cu softuri care păcălesc testele de mediu, au ajuns în România. În total, cinci milioane de maşini Volkswagen din toată lumea, inclusiv din Romania, vor fi rechemate în service.

Numărul maşinilor cu softuri trucate

Volkswagen - 5.000.000 de maşini

Audi - 2.100.000 de maşini

Skoda - 1.200.000 de maşini

Seat - 700.000 de maşini

dubiţe comerciale - 1.800.000


Scandalul Volkswagen: 11 milioane de mașini înșelau testele de emisii. Șeful companiei, demis

O nouă lovitură pentru Volkswagen după scandalul imens din SUA

 

Diesel Gate. Volkswagen recunoaşte că numărul de maşini afectate este mult mai mare

 

Scandalul Volkswagen. Cum trişa VW la testele de noxe

 

Diesel Gate. Renault, Nissan, Hyundai, Citroen, Fiat și Volvo ar depăși nivelul emisiilor
Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?