Satul din România în care de 6 ani nu s-a mai născut niciun copil. Comuna e şi ea unică - vezi de ce

 

Toate analizele demografice ar putea să fie date peste cap în satul Boboci, comuna Jugureni. În ultimii opt ani, în toată comuna au fost înregistrate numai 10 căsătorii, iar în satul Boboci, de şase ani, nu s-a mai născut un copil.

Comuna Jugureni ar putea să fie un studiu de caz. Formată din satele Jugureni (reşedinţă), Boboci, Valea Unghiului, Marginea Pădurii, comuna numără circa 600 de locuitori, 70% din populaţie fiind de vârsta a treia. În toată comuna sunt numai 50 de elevi, care învaţă la singura şcoală I - VIII din localitate. Profesorii vin aici fie de la Mizil, fie de la Ploieşti, comuna neavând nici măcar un cadru didactic care să locuiască în comună.

În fiecare sat există biserică, dar şi cimitir. Prin urmare, comuna are patru biserici, patru cimitire şi o singură şcoală. Problema principală este că nu sunt copii.


„Anul trecut la Jugureni nu s-a născut nici măcar un copil. În 2014, la primărie s-au înregistrat numai două certificate de naştere, iar în 2013 unul singur. De exmplu, în satul Boboci, de şase ani, nu s-a mai născut un copil. În ultimii opt ani, la ofiterul de stare civilă au fost încheiate numai 10 căsătorii, iar două dintre ele erau între persoane care locuiau de mai mult timp împreună. Nu avem tineri mulţi. Populaţia este îmbătrânită. Prin urmare, nu avem nici nunţi, nici naşteri... Avem în schimb decese. Media de vârstă în comună este de 70 de ani”, a declarat primarul comunei Jugureni, pentru observatorulph.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?