Satira SF ”Downsizing” deschide Festivalul de Film de la Veneţia

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia începe miercuri cu satira SF a lui Alexander Payne ”Downsizing”, numeroşi invitaţi de marcă fiind aşteptaţi să participe la evenimentul care este considerat o platformă de lansare pentru producţii în sezonul Oscarurilor.Matt Damon şi Kristen Wiig, protagoniştii ”Downsizing”, film al cineastului cunoscut pentru drama cu accente comice ”Sideways”, formează un cuplu american de clasă mijlocie care acceptă să fie supus unei intervenţii experimentale - ei vor fi mişcoraţi şi li se promite o viaţă mai bună.

”Downsizing” este unul dintre cele 21 de filme care vor concura pentru Leul de Aur, care va fi acordat pe 9 septembrie.

Ca de obicei, Festivalul de la Veneţia cuprinde producţii cu bugete importante, precum cel de-al şaselea film regizat de George Clooney, ”Suburbicon”, pelicule semnate de Andrew Haigh şi Warwick Thornton şi documentare precum ce al artistului chinez Ai Weiwei despre criza refugiaţilor, ”Human Flow”.

 

 

Robert Redford şi Jane Fonda sunt două dintre cele mai aşteptate staruri la Veneţia. Cei doi vor primi trofee pentru întreaga carieră şi îşi vor promova cel mai nou film în care joacă împreună - ”Our Souls at Night”, o drama realizată de Netflix despre povestea de dragoste neconvenţională dintre doi vecini.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?