Şase profesori de la Universitatea de Medicină din Craiova, cercetaţi pentru luare de mită

 
Şase profesori de la Universitatea de Medicină din Craiova, cercetaţi pentru luare de mită
Şase profesori de la Universitatea de Medicină din Craiova, cercetaţi pentru luare de mită

Șase cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova sunt cercetate pentru luare de mită de către procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii au finalizat cercetările în cauză, având ca obiect săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită săvârșite de cadre didactice ale Facultății de Medicină și i Facultății de Asistență Socială, din Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova și au dispus trimiterea în judecată a inculpaților, a anunțat într-un comunicat biroul de informare din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

De asemenea, procurorii au dispus luarea măsurilor asiguratorii asupra sumelor de 33.508 lei, 9.210 euro și 205 USD, precum și asupra mai multor bijuterii din aur și argint.

Cele șase cadre didactice sunt Dănuț Firu (aflat sub control judiciar), Cristina Petrică, Daniela Cernea, Liviu Chirigiu, Ștefana Oana Purcaru și Lucica Roșu.

Potrivit rechizitoriului întocmit în cauză, profesorul universitar Dănuț Firu a pretins și primit, în perioada ianuarie — iunie 2015, de la mai mulți studenți ai Facultății de Moașe și Asistență socială și ai Facultății de Medicină Dentară, sume de bani (cuprinse între 100 — 150 lei/ student) pentru a-i promova la examenele susținute la disciplinele pe care le predă.

De asemenea, inculpata Lucica Roșu, în calitate de profesor universitar, a primit, în cursul lunii iunie 2015, suma de 100 euro de la o studentă pentru a o promova la un examen. Cristina Petrică a primit, în perioada ianuarie — iulie 2015, de la mai mulți studenți, două perechi de cercei de aur (fiecare în valoare de 450 lei) și produse cosmetice în valoare de 400 lei, pentru a-i promova la examenul de an.

Ștefana Oana Purcaru a primit, în data de 5 februarie 2015, suma de 750 lei de la mai multe studente, pentru a le promova la un examen programat în aceeași zi.

Probatoriul administrat în cauză a relevat și faptul că profesorul Liviu Chirigiu a pretins și primit, în cursul lunii iunie 2014, de la șase studenți, câte 100 euro/student, pentru a-i declara promovați la un examen la una din disciplinele la care era titular.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Olt.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?