Salariu FABULOS pentru directorul general al Transgaz

 
Un sector de activitate pe val
Un sector de activitate pe val

Este mai convenabil să fii director la o companie de stat decât manager general al unor mari companii din sectorul privat. Fostul manager al afacerilor deţinute de Ion Ţiriac, actualmente director general la Transgaz, a câştigat peste 1 milion de lei în doar 6 luniActionarii transportatorului de gaze Transgaz au luat act pe 28 aprilie de raportul Comitetului Consultativ de Nominalizare si Remunarare cu privire la remuneratiile acordate administratorilor si directorilor in 2013.

Potrivit acestui raport citat de Hotnews, directorul general, Petru Vaduva, a fost primit peste un milion de lei, in conditiile in care a fost numit in aceasta functie in iunie 2013.

Remuneratia fixa a acestuia este de 24.224 lei brut lunar. La aceasta suma se adauga o remuneratia variabila anuala formata din doua bonusuri: unul de 135.821 lei (net) si altul de 801.272 lei (brut).

"Remuneratia anuala variabila este formata din bonusul anual pentru indicatorul de performanta referitor la "EBIDTA", bonusul anual pentru indicatorul de performanta referitor la cheltuieli de exploatare si indicatorul de performanta referitor la investitii. Bonusul anual pentru indicatorul de performanta referitor la EBIDTA este de 40.000 euro pentru membrul CA care indeplineste si functia de director general, de 10.000 euro pentru presedintele Consiliului de Administratie si de 8.000 euro pentru fiecare membru din CA", se arata in raportul Transgaz.

De bonusul pentru performantele la cheltuieli de exploatare si investitii nu au beneficiat toti membrii CA, ci doar trei din cinci: Radu Cernov 183.292 lei, Bogdan Iliescu 158.088 lei si Vlad Neacsu 130.816 lei. Intre timp, mai exact in ianuarie 2014, Vlad Neacsu a renuntat la mandat, fiind inlocuit cu Remus Vulpescu. Ceilalti membri sunt Petru Vaduva care este si director general si Ion Sterian care este presedintele CA. Presedintele CA, Ion Sterian, a avut in 2013 o remuneratie fixa de 32.296 lei, la care se adauga cele doua bonusuri de 37.225 lei, respectiv 216.616 lei.

Petru Vaduva ocupa functia de director general la Transgaz din iunie 2013. Acesta a ocupat din 2009 functia de director general executiv al Tiriac Holding.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

3 0
Plevusca de partid si de stat
30 Apr 15:35
Vezi bai Ponta! Asa ca nu te ma kka pe tine la TV-uri ca faci tu si PSD-ul rahatul praf. Taci dracu' din gura! Daca pe om il recomanda familia si talentul, trebuie sa-i dai banii, nu? Ma rog, trei sferturi merg la partid, dar pe noi, pulimea, nu ne intereseaza asta. O stiti doar voi, cei care traiti in sfere inalte si unde e aerul rarefiat.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?