A stat 20 de ani în comă.Când, miraculos, s-a trezit, primul lui cuvânt i-a şocat pe toţi din spital

 

Americanul Terry Wallis se numără printre cei mai cunoscuţi pacienţi care s-au trezit în urma unei perioade îndelungate de comă.El a suferit, în 1984, un accident de maşină, pe când avea 20 de ani, şi şi-a revenit din comă abia în 2004, adică la vârsta de 40 de ani. În tot acest timp, bărbatul s-a aflat sub supraveghere medicală în spital, iar rudele îl vizitau de mai multe ori pe săptămână. Apropiaţii vorbeau cu el, iar unii au spus că, în acest răstimp, pacientul răspundea la anumiţi stimuli.

Terry Wallis s-a trezit din comă, a văzut-o pe mama lui lângă el şi a recunoscut-o. Primul lui cuvânt a fost "mamă". Specialiştii au afirmat că asta a fost ca o renaştere pentru omul care şi-a petrecut jumătate de viaţă în spital. Uşor-uşor, în perioada de recuperare fizică, pacientului i-a revenit şi memoria, dar a rămas cu sechele.

Povestea în imagini a bărbatului care s-a trezit din comă după 20 de ani, în Galeria Foto.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?