Rusia cere convocarea unei şedinţe extraordinare a PE consacrată crizei gazelor

 
Foto: img.rian.ru
Foto: img.rian.ru
Rusia a propus convocarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului European, consacrată crizei dintre Moscova şi Kiev privind aprovizionarea cu gaz rus, a anunţat viceministrul de Externe Aleksandr Gruşko, citat de AFP.

"Suntem în contact strâns cu toţi partenerii noştri din Uniunea Europeană", a declarat Gruşko pentru postul rus de televiziune Vesti 24. "Delegaţia rusă la UE i-a adresat astăzi (vineri - n.red.) preşedintelui Parlamentului European un mesaj în care propunem convocarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului European, pentru a acorda părţii ruse posibilitatea de a-şi exprima punctul de vedere", a spus viceministrul.

Pe de altă parte, anterior, Cehia, care a preluat preşedinţia semestrială a Uniunii Europene, a subliniat că disputa privind gazele dintre Rusia şi Ucraina este o problemă bilaterală şi că nu se va implica până când nu va fi afectată alimentarea blocului european.

De asemenea, Moscova a dat asigurări că fluxul de gaz către Uniunea Europeană nu va fi afectat de dispută, iar deocamdată companiile din Europa Occidentală nu au anunţat scăderi ale presiunii.

Uniunea Europeană primeşte o cincime din gazele naturale prin conducte care tranzitează Ucraina, iar o neînţelegere asemănătoare din 2006 a determinat o scădere scurtă a livrărilor către Europa.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?