România a împrumutat 2 miliarde de euro, într-o singură zi! Unde se duc banii

 

România a împrumutat 2 miliarde de euro, într-o singură zi, de pe pieţele financiare internaţionale. Banii se duc în deficitul bugetar, creat mai ales prin măriri de cheltuieli salariale, nu prin investiții.România a împrumutat 2 miliarde de euro, într-o singură zi. În data de 1 februarie, România a împrumutat 2 miliarde de euro de pe pieţele financiare internaţionale, printr-o emisiune de euroobligaţiuni în euro, în două tranşe: 750 milioane euro cu maturitatea de 12 ani şi 1,25 miliarde euro cu maturitatea de 20 ani.

După cum recunoaște chiar ministrul Finanțelor Publice (MFP), Eugen Teodorovici, banii sunt folosiți și pentru „finanțarea deficitului bugetar".

„Tranzacţia face parte din planul de finanţare externă aferent anului 2018, prin aceasta emisiune România asigurând o parte importantă din necesarul de finanţare de pe pieţele externe pentru acest an, consolidând totodată rezerva financiară în valută la dispoziţia Trezoreriei statului. Totodată, prin maturităţile alese, România a urmărit atingerea obiectivului de extindere a curbei de maturităţi în euro", a explicat Ministerul Finanțelor Publice, printr-un comunicat de presă

Emisiunea a fost intermediată de către Barclays Bank PLC, Erste Group Bank AG, Societe Generale, Unicredit şi ING Bank NV.

MFP mai susține că cele două tranşe au fost realizate „la cele mai mici marje peste cotaţiile de referinţă mid-swap pentru maturităţile emise”.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
jose
13 Mar 00:01
Aceasta este o modalitate mai bună de a deveni bogat, aplicați doar pentru cartea dvs. automată care este încărcată cu bani, cu acest card puteți să colectați 3000 de euro zilnic de la bancomat și în interiorul băncii din România.

Mi-am primit cartea de ieri și mă bucur de zilnic 3000 de euro acum, iau cartea ta și mă bucur de bani zilnic, contactează divinecardhacker@gmail.com pentru cartea ta sau Whatsapp +14243655441

Mulțumiri
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?