Cadou de 1 decembrie. Se elimină tariful de roaming în Republica Moldova

 

În cadrul ședinței comune de la București premierul României și al Republicii Moldova au semnat mai multe acorduri bilaterale în diverse domenii. Printre acestea se numără şi documentul care se referă la eliminarea tarifelor de roaming, dintre cele două ţări.
„Ne dorim un spaţiu comun de comunicare, ne dorim ca cetăţenii noştri nici să nu simtă că au trecut dintr-o ţară în alta, să poată vorbi la telefon fără să achite tarife de roaming. Mă bucur că am convenit, ca prim pas simbolic, cetăţenii noştri să nu plătească roamingul în anul acesta de 1 Decembrie, de ziua Marii Uniri. Republica Moldova este gata cu toate procedurile necesare şi vom merge înainte să semnăm acest acord, eliminarea tarifelor de roaming şi vreau să îi mulţumesc prim-ministrului Dăncilă pentru iniţiativa care îi aparţine”, a declarat joi, la Palatul Victoria, Pavel Filip, după ce guvernele României şi Republicii Moldova s-au reunit într-o şedinţă comună.

Oficialii din România şi Republicii Moldova au semnat, joi, la Palatul Victoria, 11 documente şi acorduri bilaterale, printre care o „Declaraţie Comună a Guvernului României şi a Guvernului Republicii Moldova privind eliminarea unor tarife de roaming”.

De asemenea, cele două state au mai încheiat un acord privind cooperarea în domeniul turismului, un protocol de cooperare în ministerele culturii, un memorandum de înţelegere „privind cooperarea în domeniul asistenţei şi protecţiei consulare pentru persoanele cu dublă cetăţenie” precum şi un alt memorandum „privind promovarea antreprenoriatului şi cooperare economică şi corporativă”.

Miniştrii Apărării din R.Moldova şi România au mai semnat, joi, la Palatul Victoria, o Declaraţie de intenţei „cu privire la crearea unui cadru de istruire intensificată în perspectiva înfiinţării unei unităţi mixte între Armata României şi Armata Naţională a Republicii Moldova”.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?