Rezervația Naturală Muntele Vulcan arde de două zile! Autoritățile sunt depășite

 

Senatorul USR Mihai Goțiu a reacționat după ce mai multe persoane i-au semnalat dezastrul din Rezervația Naturală Muntele Vulcan, acolo unde pădurea arde de două zile.

Parlamentarul a atras atenția că incendiul se extinde, iar autoritățile nu au capacitatea de a-l stopa, pentru că Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) nu are niciun elicopter funcțional pe care să-l trimită în zonă. Raed Arafat a intervenit și el, dar situația nu este, încă rezolvată.

”ARDE! De două zile Rezervația Naturală Muntele Vulcan (sau Vâlcan, potrivit localnicilor), aflată în județul Hunedoara, la granița cu județul Alba, este distrusă de un incendiu, iar autoritățile nu au capacitatea de a-l stopa, pentru că Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) nu are niciun elicopter funcțional pe care să-l trimită în zonă!

La ora 15. 30, am fost contactat de d-l Raed Arafat, care mi-a transmis că un avion militar Spartan a fost trimis pentru a interveni în zonă (pe partea cu județul Alba)”, a scris Mihai Goțiu pe Facebook.

Acesta a spus, mai târziu, că o parte a rezervației are o șansă să fie salvată.

”Am sentimente contradictorii după ceea ce s-a întâmplat, astăzi, în cazul incendiului care distruge (deja de două zile) Rezervația Naturală Muntele Vulcan.

Pe de o parte, am intrat în politică pentru a le răspunde oamenilor, pentru a-i ajuta, pentru schimba lucrurile în țara asta, pentru a salva pădurile, munțile și apele României. În urma telefoanelor pe care le-am dat, în cele din urmă, DSU a trimis un avion care să ajute la stingerea incendiului. Măcar o parte a rezervației are o șansă să fie salvată.

Pe de altă parte, amărăciunea e mare. E trist că a fost nevoie să intervin pentru a se trimite acel avion. E trist că România a ajuns în situația de a nu avea niciun elicopter funcțional care să intervină de urgență în asemenea cazuri. E trist că nu se înțelege că stoparea distrugerii unei arii naturale protejate e o situație care necesită implicare de urgență a tuturor autorităților locale și naționale care au atribuții în domeniu”.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
diletantism institutional
24 Oct 07:52
Amărăciunea e muuult mai mare, cu cât politica e pentru a schimba lucrurile doar personale, nu pădurile, "munțile", apele. Autorități ce nu au capacitatea de a stopa defrișările, poluarea și corupția nu sunt autorități ! Aceste bande, trebuie trimise drieacului la pușcărie pentru diletantism institutional ce favorizează distrugeri.
Răspunde
0 0
cotoi
23 Oct 22:13
Guvernul arunca cu bani in stinga si in drepta ,pensii speciale , baronilor locali , dar nu au fost in stare sa CUMPERE , ELICPOPTERE SI AVIOANE CISTERNA PENTRU A STINGE INCENDIILE DIN PADURI , dar aici se fac scazaminte se fura la gru lemnul din paduri , A ARS si gata se trage linie .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?