Revoluție în fotbalul românesc! Tehnologia VAR se introduce în Liga 1

 
Foto: gsp
Foto: gsp

Începând cu sezonul competițional 2020-2021, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) va implementa sistemul de arbitraj video (VAR) la meciurile disputate în Liga 1, conform gsp. Totodată LPF a precizat că este posibil ca testarea sistemului de arbitraj video să se facă mai devreme, anume de la meciurile de play-off din actuala ediție a campionatului intern.

"Ne face plăcere să vă informăm că, începând cu viitorul sezon competițional, LPF va implementa sistemul de arbitraj video la nivelul competiției.

Facem precizarea că acest demers nu va implica niciun cost suplimentar din partea cluburilor membre LPF, cu excepția costurilor aferente baremurilor arbitrilor VAR.

În situația în care sistemul tehnic va fi funcțional, conform reglementărilor FIFA în vigoare, precum și în funcție de disponibilitate de resurse umane specializate pregătite de FRF, intenționăm să testăm sistemul de arbitraj video la unele meciuri din cadrul play-off-ului actualei ediții a campionatului", a informat LPF.

În luna iulie, secretarul General al LPF, Justin Ștefan, a explicat costurile implementării tehnologiei VAR.

"Credem că va fi un cost de 250.000-300.000 de euro anual. Încercăm (n.r. să-l implementăm) în play-off, s-ar putea să nu putem şi în play-out, dar dacă vom avea în play-off, vom avea la toate meciurile, pentru a nu fi discuţii”, spunea atunci Justin Ștefan.

În prezent, sistemul VAR este folosit în cele mai puternice campionate ale Europei: Italia, Spania, Germania și Franța.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?