Revoltător! Cornuri pentru elevi, depozitate pe jos

 
Revoltător! Cornuri pentru elevi, depozitate pe jos
Revoltător! Cornuri pentru elevi, depozitate pe jos

Autorităţile din Galaţi au început o anchetă după ce pe Facebook au apărut imagini cu mai multe cornuri destinate elevilor, depozitate pe pardoseala şcolii. 

 

Din primele cercetări a reieşit că şoferul firmei care distribuie cornuri s-a grăbit şi a găsit uşa şcolii închisă. Fotografiile au fost făcute de un localnic la şcoala gimnazială din comuna Cuca.

Cornurile ambalate în folii de plastic sunt depozite în faţa unei uşi, pe pardoseala unităţii şcolare. Se pare că şoferul care a transportat cornurile s-a grăbit şi le-a lăsat pe hol deoarece uşa şcolii era închisă. Reprezentanţii Consiliului Judeţean, instituţie care a semnat contractele Lapte-Corn, au solicitat explicaţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

„Noi manageriem contractul în programul Lapte şi corn, însă responsabilitatea asigurării unor condiţii bune de depozitare aparţine şcolii. Aşteptăm explicaţii de la Inspectoratul Şcolar, mai ales pentru că este vorba despre copii şi nu dorim să se mai întâmple. Măsuri poate lua doar Inspectoratul Şcolar”, au declarat reprezentanţii Biroului de Presă al Consiliului Judeţean Galaţi.

După ce au văzut imaginile, autorităţile şcolare au început o anchetă şi au cerut note informative de la cei implicaţi.

„Noi am cerut notă de informare doamnei director. Ea spune că şoferul a găsit uşa închisă, s-a supărat şi a lăsat cornurile acolo. Totul a ţinut circa două minute, aşa susţine directoarea. Cert este că toate cornurile au fost pe jos, se vede în fotografie. Conducerea şcolii a făcut reclamaţie la firma care are contractul, şoferul s-a grăbit, le-a lăsat pe jos, nu a semnat nici procesul verbal de predare-primire”, a spus inspectorul şcolar general al judeţului Galaţi, Mioara Enache.

Dacă va fi găsită vinovată, directoarea ar putea fi depunctată la calificativul anual întocmit de inspectorat.

„Aşteptăm rezultatele anchetei ca să stabilim ce este de făcut. Se poate interveni la calificativul doamnei director. Poate fi scăzut punctajul de anul viitor. Nu-i de neglijat, dacă apar mai multe probleme şi punctajul scade până la calificativu bine, de exemplu, orice director poate avea probleme profesionale”, a afirmat Mioara Enache.

Firma care distribuie cornuri la şcoala din comuna gălăţeană Cuca ar putea fi trasă la răspundere dacă se va dovedi că nu au fost respectate prevederile din contract.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?