Revoltător. Bătrâni abuzați într-un centru de îngrijire din Brăila

De ce ne pierdem memoria pe măsură ce îmbătrânim
De ce ne pierdem memoria pe măsură ce îmbătrânim
De ce ne pierdem memoria pe măsură ce îmbătrânim Batrani umiliti

Caz revoltător într-un centru de bătrâni din Brăila: persoanele care trebuiau să fie îngrijite erau de fapt supuse unor practici umilitoare, iar drepturile lor fundamentale au fost încălcate în mod constant.Asociația „Aura 2010 din Brăila a rămas fără acreditare din motive bine întemeiate. În urma controlului efectuat în luna aprilie 2017, Ministerul Muncii a constatat nereguli grave și încălcarea unor drepturi fundamentale ale beneficiarilor.

Bătrânii și persoanele cu handicap din centru erau abuzați, neglijați, personalul era insuficient, iar seniorilor li s-au pretins sume bănești ce depășeau taxele convenite, potrivit Obiectivbr.ro.

În urma verificărilor, echipa de control din minister a constatat că serviciile sociale pe care le acordă Asociația "Aura2010 " nu îndeplinesc cerințele de bază, precum spațiile de cazare inadecvate, personalul insuficient, lipsa sălilor de mese, inexistența evidenței medicației administrate.

În plus, beneficiarilor le erau încălcate drepturile fundamentale: seniorii erau abuzați, neglijați și exploatați economic.

"Mediul fizic nu este accesibil, sigur, funcțional și intim, beneficiarii nu primesc servicii în conformitate cu contractual de furnicare a serviciilor sociale, planurile de intervenție/îngrijire și asistența sunt identice pentru toți beneficiarii de la toate centrele, nu sunt desemnați responsabili de caz în niciunul dintre centrele controlate", scrie negru pe alb în raportul Corpului de Control.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?