Remus Cernea: Dacă nu primesc dreptul de a candida, merg până la CEDO

Remus Cernea vrea să meargă la CEDO pentru a-şi câştiga dreptul de a candida
Remus Cernea vrea să meargă la CEDO pentru a-şi câştiga dreptul de a candida

"Dacă nu primesc dreptul de a candida merg până la CEDO", spune la Realitatea FM preşedintele Partidului Verde, Remus Cernea. El a adăugat că în România nu există un sistem electoral democratic."Legile noastre electorale sunt profund discriminatorii şi nedemocratice, cum este şi această prevedere introdusă prin ordonanţă de urgenţă cum că pot candida la alegeri parţiale doar reprezentanţii partidelor deja parlamentare", a precizat Remus Cernea.

Cernea a apreciat că această competiţia electorală este grav afectată prin aceste măsuri care elimină din competiţie.

"Eu am intrat în politică pentru a construi o alternativă. Nu am intrat în marile partide pentru că tocmai din cauza lor am intrat în politică. Cred că realmente reprezintă o alternativă, ceea ce îmi doresc să realizez", a completat reprezentantul Partidului Verde.

Biroul Electoral Municipal a stabilit că Honorius Prigoană şi Radu Stroe îndeplinesc condiţiile legale pentru a candida la fotoliul de parlamentar rămas vacant în urma demisiei lui Bogdan Olteanu.

Remus Cernea nu a fost validat de către BEM, deoarece Partidul Verde nu a întrunit pragul electoral în 2008 şi nu are reprezentanţi în Parlament. Ascultă interviul integral

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?