Remedii incredibil de simple și ieftine pentru micoza unghiilor

V-a trecut prin minte că de multe ori, substanțe create pentru unele afecțiuni sunt utile pentru remedierea altora, dacă sunt aplicate corect acasă? În plus, sunt foarte ieftine. O spun specialiști ai Harvard Medical School, care furnizează și dovezi bazate pe studii științifice. Pare un pic surprinzător când un medic de talie internațională încurajează un remediu domestic pentru vindecarea ciupercii unghiilor picioarelor. Cercetările arată că banalul camfor, o rășină extrasă dintr-un arbore chinezesc înrudit cu scorțișoara, sau uleiul de eucalipt, recomandat în afecțiunile aparatului respirator, pot fi cel putin la fel de eficace ca multe tratamente disponibile doar pe bază de prescripție, la recomandarea unui medic de specialitate.

Ciuperca unghiei este o afecțiune care a devenit reprezentativă pentru cele care pot fi tratate cu succes acasă, folosind unguentul pe bază de ulei de eucalipt. De obicei, acest tip de micoză nu este foarte gravă, dar, potrivit cercetatorilor americani, nici nu există un remediu sigur, fără efecte secundare semnificative. În același timp, camforul este un remediu cu probabilitate mica de daune colaterale. Prețul este un bun argument. Cercetatorii americani spun că medicamentele speciale bazate pe prescripție pot ajunge la câteva mii de dolari pe an, în comparație cu aceaste alifii, care costă nesemnificativ. Mai mult, dacă nu le aveți deja în dulapul cu medicamente, puteți să le cumpărați de la cel mai apropiat supermarket, fară nici un fel de prescripție. Desigur, uneori ciuperca unghiei poate fi prevenită. Poate nu știați, dar un factor favorizant este fumatul, deoarece reduce fluxul sanguin din circulatia periferica, deci ne face sensibili la infectii.

Sunt, însă, și persoane cu meserii care favorizează apariția acesteia: agricultorii, grădinarii, profesorii de înot sau minerii. Mediul umed și cald la nivelul piciorului este de asemenea un factor de risc, în cazul practicării unor sporturi precum înotul, atletismul, fotbalul, baschetul sau handbalul.

O altă cauză sunt unghiile deformate, sau afecțiuni precum diabetul, unde dezechilibrul metabolic crește riscul unor infecții. Există și situații care scad imunitatea, ca stresul, Infectiile gripale, Transplantul, SIDA și tumorile. Dar vorbim și de rezistența slabă la infecții fungice generată de modificarea statusului hormonal, ca sarcina sau menstruația.

Mai trebuie să știți că tratamentele cu imunodepresive, antibiotice, corticoide și citostatice cresc riscul, dar și vârsta înaintată. Să nu uităm, însă, de unde am plecat: uneori, remediile sunt aproape, și foarte ieftine.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?