Regele Mihai, alături de basarabeni de BOBOTEAZĂ. Video inedit din ianuarie 1940

 
În ianuarie 1940, Regele Carol al II-lea a vizitat Chișinăul, însoțit de Principele Moștenitor Mihai
În ianuarie 1940, Regele Carol al II-lea a vizitat Chișinăul, însoțit de Principele Moștenitor Mihai
FOTO: http://www.princeradublog.ro

În ianuarie 1940, Regele Carol al II-lea a vizitat Chișinăul, însoțit de Principele Moștenitor Mihai, pentru a fi alături de basarabeni în ziua sărbătorii Botezului Domnului. Principele Radu al României a postat pe blogul său personal un material despre acest eveniment."Astăzi, la 74 de ani de la eveniment, de sărbătoarea Bobotezei anului 2014, vă invităm să vizionați acest scurt film, o însemnată mărturie istorică.Filmul a fost realizat cu opt luni înainte de plecarea definitivă din România a Regelui Carol al II-lea, în septembrie 1940.

Majestatea Sa Regele Mihai I nu și-a mai văzut, de atunci încoace, niciodată tatăl. Cel de-Al Doilea Război Mondial începuse cu numai patru luni în urmă, la 1 septembrie 1939. A fost să fie cea mai răspândită conflagrație din istoria umanității, implicând 100 de milioane de combatanți din 30 de țări ale lumii. Numărul victimelor acestei orori a secolului al XX-lea (nu singura) sunt estimate a fi între 50 și 85 de milioane", a scris Principele Radu al României pe blogul său.

Acesta a mai spus că filmul are o semnificație puternică. "Privind imaginile, se poate înțelege ceva din dramatismul și suferința acestei părți de lume în care trăiesc români. Pelicula arată, de asemenea, indestructibila legătură identitară, culturală, istorică și geopolitică dintre cele două țări românești, separate astăzi politico-administrativ", a mai scris Principele Radu al României.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

4 -4
razasul
06 Jan 17:56
Si ... basarabenii ...unde sunt ... "in gugalurile rusesti din Siberia ??? !!!.
Răspunde
6 -5
razasul
06 Jan 17:55
Murdariti "onoarea si uniformele Armatei Romane, pe care acesti fosti regi, a tradat-o si intre 23 august la 12 septembrie 1944, peste 100 000 de militari au fost dezarmati vinj m od rusinos si dezonorant de rusi siu dusi in gulagurile rusesti, nesimtitilor, ... nu mai murdariti Armata Romana cui astfel de aparitii !!!.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?