Record de temperatură la Miercurea Ciuc

Mercurul termometrelor a urcat vineri după-amiază, la Miercurea Ciuc, până la 32 de grade Celsius, această valoare fiind cu 0,7 grade mai mică decât maxima absolută a lunii iunie, care s-a înregistrat în anul 1962 și a fost de 32,7 grade Celsius, potrivit Agerpres.Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteo Local Sibiu, Gyorfi Zoltan, a declarat că temperatura de 32 de grade Celsius este mai mare cu aproape zece grade decât maxima zilei de joi, care a fost de 24,3 grade Celsius. Minima zilei de vineri, la Miercurea Ciuc, a fost de 9 grade Celsius, după care temperatura a crescut până la 32 de grade.

Potrivit lui Gyorfi Zoltan, fenomenul este unul obișnuit, dacă luăm în considerare faptul că este vorba de un val de căldură care vine din Africa de Nord, dar este neobișnuit întrucât creșterea de temperatură s-a înregistrat de la o zi la alta.

Alte subiecte pe Realitatea.netAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?