Proteste faţă de OUG 7, duminică, în mai multe oraşe din ţară. Zeci de mii de oameni, pe străzi

 
O nouă zi de proteste

Un nou protest faţă de Ordonanţa 7 care modifică legile justiţiei a avut loc duminică seară în Capitală, dar şi în alte oraşe din ţară. Manifestanţii, aproape 10.000 la număr numai în Bucureşti, au început să se adune în Piaţa Victoriei, de unde au plecat în marş, la ora 20.00, către Ministerul Justiţiei.

Ei au mărşăluit pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Unirii - Ministerul Justiţiei, protestând faţă de OUG 7 /2019 privind modificarea legilor justiţiei.

În faţa Ministerului Justiţiei au fost efective de jandarmi care au păztit instituţia.

Traficul rutier a fost restricţionat pe şoseaua Kiseleff şi pe bulevardul Aviatorilor, sensul către Piaţa Victoriei, a anunţat Brigada Rutieră de Poliţie.

Ştirea iniţială: 

UPDATE ora 22.20: Protestul s-a încheiat

UPDATE: În total, mii de români au ieşit pe străzi şi la Cluj, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Alexandria

UPDATE 22.00: Oamenii se îndreaptă spre case. Protestul se stinge

UPDATE 21.45: Pe străzi au ieşit şi jandarmii călare

UPDATE 21.30: Protestatarii au ajuns în fața Ministerului Justiției. Lumea huiduie și fluieră. Se scandează "Demisia!" și "Abrogați și plecați!".

UPDATE 20.30: La Bucureşti, între timp, s-au adunat 6000 de oameni. Protestatarii au ajuns în Piaţa Universităţii. Oamenii sunt însoţiţi de poliţie şi de dube ale Jandarmeriei.

UPDATE 20.15: Protest şi la Sibiu. Aproximativ 150 de sibieni s-au strâns în Piața Mare într-un protest de susținere pentru atitudinea magistraților față de Ordonanța 7/2019 care modifică Legile Justiției. De asemenea, protestarii au ieșit în stradă să-și arate ei însiși nemulțumirea pentru această Ordonanță. 

UPDATE 19.45: Cei 2000 de oameni mărșăluiesc pe bd. Lascăr Catargiu. Traficul va fi blocat şi pe bd. IC Brătianu

UPDATE 19.20: Traficul rutier a fost restricţionat pe bulevardul Kisseleff, în sens spre Piaţa Victoriei. Oamenii au plecat către Palatul Parlamentului, apoi se vor îndrepra către Ministerul Justiţiei.

Citiţi şi:

Actorii protestează pe treptele TNB. Ar putea să-şi suspende activitatea

UPDATE ora 19.00: S-au strâns aproape 1000 de oameni. Ei strigă "Demisia!", "Kovesi, nu uita, ţara e de partea ta!" şi "România, stat european"

UPDATE 18:30: Circa 300 de persoane acum în Piaţa Victoriei, mulţi purtând la braţ o banderola albă în semn de solidaritate cu magistraţii care au tot ieşit şi au manifestat împotriva OUG 7.

Ştirea iniţială:

Cresc tensiunile în Justiție. Diseară este anunţat un nou protest în Piaţa Victoriei. Oamenii se mobilizează pe reţele de socializare împotriva Ordonanţei de Urgenţă 7, care a schimbat legile justiţiei. Ei susţin că vor ieşi în stradă până când documentul va fi abrogat în întregime. 

În această săptămână, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a decis să abroge sau să modifice câteva articole din ordonanţă, după o serie de negocieri. Schimbările nu îi mulțumesc, însă, pe magistrați, care sunt hotărâți să protesteze în continuare. Sunt zeci de instanţe şi de parchete care şi-au suspendat deja activitatea.

Procurorii și judecătorii sunt susţinuţi de cetățeni, care ies în stradă în număr mare, aşa cum s-a întâmplat şi la sfârşitul săptămânii trecute. Atunci, în Bucureşti au ieşit aproximativ 10.000 de oameni la protest şi alte câteva mii în ţară. 

Actorii Teatrului Național București sunt solidari cu magistrații care protestează față de Ordonanța 7. Aceștia vor sta astăzi pe treptele instituției, cu banderole albe pe brațe. Artiștii își îndeamnă și colegii din provincie să li se alăture. Deja sâmbătă seară, actorii Teatrului Național Cluj-Napoca au ieșit în fața instituției, înaintea spectacolului cu piesa "Țiganiada". 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
OUG OMG
04 Mar 12:54
Teatrul, uneori grotesc, aduce pe scena chiar actori ca figuranti. La cabina s-a citit rolul si exclama OUG ? Sau s-a citit OUG si exclama rolul ? Asa-i in Teatru, e manipulare, scena e pe langa scena cu abuz de punere in scena. Cu un exercitiu de dictie se recomanda uneori citirea titlului spre intuirea continutului necunoscut.
Răspunde
0 0
OUG OMG
04 Mar 08:43
Teatrul, uneori grotesc, aduce pe scena chiar actori ca figuranti. La cabina s-a citit rolul si exclama OUG ? Sau s-a citit OUG si exclama rolul ? Asa-i in Teatru, e manipulare, scena e pe langa scena cu abuz de punere in scena. Cu un exercitiu de dictie se recomanda uneori citirea titlului spre intuirea continutului necunoscut.
Răspunde
0 0
El Condor
03 Mar 20:06
SUSTINEM PROTESTATARII...NU CIUMATII COMUNISTI BOLSEVICI MARLANI , LIBIDINOSI , JEFUITORI SI TRADATORI AI ROMANIEI SI ROMANILOR!!!
Răspunde
0 0
El Condor
03 Mar 20:06
SUSTINEM PROTESTATARII...NU CIUMATII COMUNISTI BOLSEVICI MARLANI , LIBIDINOSI , JEFUITORI SI TRADATORI AI ROMANIEI SI ROMANILOR!!!
Răspunde
0 0
El Condor
03 Mar 20:05
SUSTINEM PROTESTATARII...NU CIUMATII COMUNISTI BOLSEVICI MARLANI , LIBIDINOSI , JEFUITORI SI TRADATORI AI ROMANIEI SI ROMANILOR!!!
Răspunde
0 0
Costin Stefan
03 Mar 15:54
VENITI ! S-O VEDETI SUB GRAPA, / PE GRAPINI CARE CRAPA. / S-O VEDETI AZI, ACUSICA, / PE NORICA BOLSEVICA, / DIN TANC GREU, AJUNS NIMICA. / SA-I VEDETI PE PESEDEI / CUM SE TEM DE MACOVEI, / CA GIRAFELE DE LEI, / CA E PLINA DE IDEI. / SI-A PROPUS UN TRIBUNAL / IN UE, CUM E NORMAL, / SA NE SCAPE DE MISEI. / SI KOVESI O SA FIE, / CUM DORIM TOTI, O FACLIE / PENTRU BIATA ROMANIE.
Răspunde
0 0
FLONDOR
03 Mar 15:52
NU S-A PROTESTAT IN 2010 CIND BOC SI BASESCU AU TAIAT SALARII, PENSII SI ALOCATII SI SA PROTESTEZ ACUM CIND S-AU MARIT SALARIILE SI PENSIILE AR FI O PROSTIE. PROTESTATARII NU SUNT MAREA MAJORITATE A POPULATIEI ASA CA NU TREBUIE LUATI IN SEAMA.
Răspunde
0 0
Fără emigratie,baroni ?Unde e patria si tineretul imigrant,care creaza modele de democrtie aici ,nu acolo ?
03 Mar 13:33
Dl Costin,ca orice român,v-ati născut poet.Poetii sugereaza realitatea si creaza una paralelă.Indemnul „Urâți PSD”si apoi va referiti la doctrina lor ca in stat sunt trădători ,vă gânditi la presedine ?Si excelenta sa spune la fel .Chiar si Laios Orban .Dl.Dragne n-a criticat i afara nici pe dl Laios Orban.Dar sarcina e sarcină.De ce e nemutumit poporul ,ca se cerceteaza penal procurorii sau Cruduța ?Sau că au scos ,miseii,la iveală protocoalele Ribbentrop-Molotov ?Cîât timp mai prostiti tineretul,care vrea s aplece oricum,de dragul PSD ?
Răspunde
0 0
Costin Stefan
03 Mar 11:12
FRATI ROMANI, CEI ADORMITI, / TREBUIE SA VA TREZITI; / NU FUGITI DE EUROPA, / CA NE-NGROAPA PE TOTI POPA. / NU VREM PESEDEI ACUSI, / CA NE DUC PE TOTI LA RUSI. / NU VREM TRADATORI DE TARA, / NU, DIN EUROP-AFARA ! / NU VREM CA LASI-TRADATORI, / SA NE DEA, PE VECI, FIORI. / NU VREM DRAGNEA, NU VREM DAN, / HOTII AJUNSI LA CIOLAN !
Răspunde
0 0
Aduceti aapă plată si hamburgheri ! In rest,ca la francezi băieri,pe lung si pe lat,ca treburi nu prea aveti !
03 Mar 10:43
Francezii cer de săptămâni bune sa li se imbunătățească traiul si autoritățile fie dau cu apă fie dau cu batul la protestatari,numai la noi,democratie ,deh! le tremura pantalonii de judcători .Poporul nu vrea ca judectorii sa fie cercetati pentru abuzuri,procurorii sa fie defintivati pe functii si preseditele sa critice la bilant guvernul social-democrat .Atunci cum sa nu iesi la demonstratie ?Si dacă îi lași in stradă,ce nu au rezervă de apă ?Când dai o lege bună regreti ca dl Iordache,că nu ai tăiat codita pisicii de acum 3 ani,sau te iei de gât cu Dumnezeu ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?