Proiect controversat al Codului Silvic. Doina Pană, inițiatoarea, vrea respingerea raportului

 

Pe ordinea de zi a Camerei Deputaților este un proiect de lege privind Codul Silvic, inițiat de Doina Pană. Paradoxal, tot Doina Pană vrea respingerea raportul comisiei în plen, după ce acesta acuză că a fost strecurat un amendament controversat prin care masa lemnoasă se vinde ”prin valorificare ca masă lemnoasă pe picior”. Concret, Pană vrea eliminarea acestui amendament, astfel încât arborii vii să nu mai poată fi licitați. Concret, arborii să fie expoatați, tăiați de operatori, dar o parte să fie dată și populației, ca lemn de foc.Concret, Pană vrea eliminarea acestui amendament, astfel încât arborii vii să nu mai poată fi licitați. Concret, arborii să fie expoatați, tăiați de operatori, dar o parte să fie dată și populației, ca lemn de foc. Iată amendamentul, în cele ce urmează.  Doian Pană a susținut în plen eliminarea literei C.

La articolul 59 alineatul (51), literele a) şi b) ale alineatului (52) şi alineatul (55), se modifică şi vor avea următorul cuprins:

(51) Lucrările de îngrijire şi conducere a arboretelor, tăierile de igienă, precum şi tăierile de produse accidentale dispersate sau realizate pe suprafeţele compacte de maximum 3 ha, executate în fondul forestier proprietate publică a statului, se realizează de către administratorii prevăzuţi de lege, în următoarea ordine:

a)prin exploatare în regie proprie, cu forţe proprii;

b) prin exploatare în regie proprie, prin prestări servicii cu operatori economici atestaţi pentru lucrări de exploatare forestieră;

c) prin valorificare ca masă lemnoasă pe picior.

Autor: Ioan Terea, deputat PSD Corneliu Olar, deputat PNL Ion Tabugan, deputat ALDEAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?