Prinţul Philip a suportat o intervenţie chirurgicală minoră la mâna dreaptă

 
Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth II, a fost spitalizat
Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth II, a fost spitalizat
FOTO: mirror.co.uk

Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 92 de ani, a suportat marţi o operaţie "minoră" la mâna dreaptă, a anunţat, miercuri, palatul Buckingham.

Ducele de Edinburgh, titlul său oficial, a apărut miercuri cu un bandaj pe mâna dreaptă, în timpul unui angajament oficial al familiei regale, într-o clinică londoneză, dar nu părea să fie afectat din cauza acelei intervenţii chirurgicale, glumind, aşa cum îi stă în obicei, cu interlocutorii săi.

"Ducele a suportat o intervenţie minoră la mâna dreaptă", a precizat un purtător de cuvânt al casei regale britanice, adăugând că operaţia a avut loc marţi dimineaţă, "în palatul Buckhingham".


Potrivit acelei surse, soţul reginei britanice, care poartă "un bandaj de protecţie", îşi va continua, aşa cum era prevăzut, angajamentele oficiale.

Înzestrat multă vreme cu o energie ce părea inepuizabilă, prinţul Philip a fost spitalizat de patru ori începând cu sfârşitul anului 2011, în special pentru o arteră coronară obturată şi pentru o infecţie urinară. În iunie 2013, prinţul britanic a suportat o operaţie "exploratorie", realizată sub anestezie generală, la nivelul abdomenului.

Renumit pentru caracterul său aspru şi pentru predispoziţia pentru gafe, prinţul Philip o sprijină însă fără rezerve pe regina Elizabeth a II-a de când aceasta a urcat pe tron, în 1952, iar constanţa pe care a dovedit-o în acest rol de adjunct fidel i-a adus simpatia supuşilor britanici.

Prinţul Philip urmează să o însoţească pe regină pentru o vizită de stat în Franţa, între 5 şi 7 iunie, cu ocazia celei de-a 70-a aniversări de la Debarcarea din Normandia.



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?