Prinţul Albert al II-lea de Monaco a fost primit la Palatul Cotroceni

 
Foto: linternaute.com
Foto: linternaute.com
Prinţul Albert al II-lea de Monaco a fost primit, joi dimineaţă, la Palatul Cotroceni. Alteţa sa a început o vizită de două zile în România, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu. Prinţul a discutat cu şeful statului despre cooperarea între România şi Principatul Monaco, despre criza economică şi despre protecţia mediului.

Prinţul Albert al II-lea de Monaco a ajuns, miercuri seară, în România, la bordul unei aeronave private.

Prinţul Albert se află într-o vizită oficială, la invitaţia preşedintelui României, Traian Băsescu. El este cazat la Vila Lac 1 din Snagov, locul unde a stat şi premierul rus, Vladimir Putin, cu ocazia Summitului NATO de la Bucureşti.

În convorbirile oficiale, Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi preşedintele Traian Băsescu s-au referit la dinamizarea dialogului politic între România şi Principatul Monaco, precum şi la diversificarea domeniilor de cooperare dintre cele două state.


Au fost examinate modalităţile de stimulare a cooperării economice şi ştiinţifice şi s-a făcut un schimb de opinii asupra unor teme de interes comun, precum actuala criză economică şi financiară, combaterea schimbărilor climatice şi protecţia mediului.

Protecţia mediului s-a aflat printre temele de discuţie, preşedintele României şi Prinţul Suveran de Monaco analizând posibilităţile de corelare a proiectelor promovate de cele două state în regiunea Mării Mediterane, respectiv a Mării Negre.

Programul Alteţei Sale Albert al II-lea de Monaco va include o deplasare în Delta Dunării, cu vizitarea unor obiective şi întâlniri cu oficialităţile din municipiul Tulcea, politicile de combatere a schimbărilor climatice şi de protejare a biodiversităţii fiind teme cărora Principatul Monaco şi Suveranul monegasc, personal, le acordă o importanţă specială.

Citeşte şi Prinţul Albert de Monco este polisportiv, dar şi un activ militant ecologist şi umanitar 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?