Primarii marilor orașe se întâlnesc cu Eugen Teodorovici

 

Primarii sunt în continuare nemulțumiți de bugetul aprobat în acest an.

Edilii marilor orașe se întâlnesc chiar acum cu Eugen Teodorovici. Aceștia speră că îl vor convinge pe ministru să schimbe modul de împărțire a banilor.

Mai exact, primarii îl acuză pe Eugen Teodorovici că nu respectă documentul încheiat cu asociaţiile pe care le conduc şi prin urmare pierd câte 200 de lei pe cap de locuitor.

"Mă minunez cu legea bugetului de stat undeva am fost păcăliţi cu 200 de lei, se semnează un document cu 1.200 de lei pe comună şi îmi vin prin bugetul de stat doar 1.000 de lei pe locuitor. Aici nu mai suntem în zona minciunii, este mai mult decât minciună. Vreţi, nu vreţi, spun ce nu doream să spun, nu păcăliţi, escrocaţi. Asta nu este o măsură demnă pentru un ministru, să spui că faci ceva şi după aia să nu o faci”, spune Emil Drăghici, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, pentru Digi24.

Aceeaşi acuzaţie o face şi reprezentantul primăriilor de oraş.

„Am fost păcăliţi. În momentul acesta lucrurile au scăpat de sub control total. Nu înţeleg cum vom reuşi să iluminăm unităţile administrativ teritoriale, cum să încălzim unităţile şcolare, cum să susţinem funcţionarea spitalului, a liceului şi altor servicii publice la nivelul oraşelor. Este iminent acest pericol. Pericolul este să nu putem să ne asigurăm funcţionarea, e vorba de 85-90% dintre oraşe”, spune Ionel Chiriţă, preşedinte executiv Asociaţia Oraşelor, conform sursei menţionate.

Primul scandal pe care guvernul l-a avut privind bugetul a fost cu primarii de municipii.

"Ce ar trebui să spun? Că îmi pare bine că şi alţii şi-au dat seama că am fost păcăliţi? Nu îmi pare bine. Eu speram să ne înşelăm noi. Iată că se dovedeşte că poziţia noastră a fost corectă şi o spun cu mult regret, din nefericire. Ni s-au transmis nişte cifre de la Ministerul de Finanţe care nu se vor adeveri”, afirmă Robert Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Vlad
08 Apr 22:03
Sclavii USR spumega schizofrenic pe unde apuca. Imbatraniti in rele, incapabili, imp.otenti, exact asa cum sunt in fata oglinzii, se mint singuri, ocolesc evidenta. Oar.ba dupa ei.
Răspunde
0 0
ORWEL 1984
08 Apr 13:38
Emigrati, ca asa vrea pizideul ! Emigrati cu totii ! Lasati-i singuri sa isi imparta bani, bani, bani sa le ajunga si pe lumea cealalta !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?