Prima reacţie a procurorilor din Maramureş în cazul pădurarului ucis. Ce s-a găsit la autopsie

 
Prima reacţie a procurorilor din Maramureş în cazul pădurarului ucis. Ce s-a găsit la autopsie
Prima reacţie a procurorilor din Maramureş în cazul pădurarului ucis. Ce s-a găsit la autopsie

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au emis un comunicat de presă privitor la ancheta morţii pădurarului Liviu Pop.

Potrivit comunicatului, se efectuează cercetări în cazul pădurarului Liviu Pop pentru "ultraj raportat la infracţiunea de omor".

Pe de altă parte, procurorii spun că "până la acest moment, nu s-a formulat vreo acuzaţie penală faţă de vreo persoană". În acelaşi timp, reprezentanţii parchetului din Maramureş ţin să menţioneze că „de la momentul sesizării, dosarul a fost înregistrat şi instrumentat la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş neefectuând nici un act de urmărire penală în cauză“.


"Urmare a unor informaţii apărute în spaţiul public referitoare la modul de înregistrare şi instrumentare a cauzei penale având ca obiect împrejurările în care a survenit decesul P.L.P. – pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: la data de 16.10.2019, ora 2118 procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş a fost sesizat de către ofiţerii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş – Serviciul de Investigaţii Criminale cu privire la faptul că pe raza cantonului silvic Strâmbu Băiuţ, pădurea Rogozului a fost găsit decedat pădurarul P.L.P. care prezenta o plagă împuşcată în zona pieptului, iar lângă cadavru a fost găsită o armă de foc care prezenta urme de degradare", se arată în comunicatul Parchetului.

Potrivit constatărilor preliminare formulate de medicii legişti, moartea numitului P.L.P. s-a datorat "hemoragiei interne urmare unei plăgi împuşcate, toracică cu lezarea organelor interne (plămâni) şi vaselor mari (aortă toracică, venă cavă superioară). Leziunile cu rol tanatogenerator s-au putut produce prin împuşcare, posibil armă cu alice, în legătură de cauzalitate directă cu decesul".

Până la acest moment, nu s-a formulat vreo acuzaţie penală faţă de vreo persoană.
Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?