Prima reacţie a lui Mircea Sandu, după ce a primit sentinţa în cazul dezafilierii U. Craiova

 

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, luni, agenţiei News.ro, că sentinţa în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova este o bătaie de joc, făcând o analogie între cazul grupării oltene şi excluderea lui Mircea Geonă din PSD, ambele fiind decizii statutare.

"Bătaie de joc, dar nu mai contează, asta este. Dacă Geoană a fost exclus din partid şi nu s-a întâmplat nimic pentru că aşa e legea nerespectarea statutului Federaţiei Române de Fotbal a dus la sacţiunile statutare. Mai departe ce să spun? Mă voi consulta cu avocaţii şi probabil că vom face recurs. Acum nu pot da un răspuns clar. Mă voi decide după consultarea cu avocaţii", a declarat Mircea Sandu pentru News.ro.

Fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu şi pentru fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir au fost condamnaţi luni, de Tribunalul Bucureşti, la câte trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul excluderii clubului de fotbal Universitatea Craiova din campionatul intern. Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal au primit o amendă penală de câte 370.000 de lei, decizia nefiind definitivă.

Instanţa a dispus condamnarea lui Mircea Sandu şi a lui Dumitru Dragomir la câte doi ani şi patru luni de închisoare, pedeapsă sporite cu câte opt luni. Judecătorul a dispus suspendarea executării pedepselor de trei ani de închisoare pentru Sandu şi Dragomir, pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi patru luni.

Judecătorul a mai dispus ca Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir să plătească fiecare 80.000 de lei amendă penală, iar timp de doi ani să li se interzică mai multe drepturi civile.

Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal au primit o amendă penală de câte 370.000 lei şi, dacă decizia va fi menţinută de instanţa de apel, vor fi obligate să publice hotărârea de condamnare.

Instanţa a mai stabilit ca, în perioada suspendării executării pedepselor, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir să presteze câte 100 de zile de muncă în folosul comunităţii, dacă sănătatea le permite.

Prin aceeaşi decizie, judecătorul a menţinut sechestrul asigurator pe bunurile lui Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, dar şi ale FRF şi LPF.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?