"Poţi să pui euro călare unii peste alţii că nu se fac autostrăzile". Declarație-șoc

Autostrăzi pe hârtie
Autostrăzi pe hârtie

Constructorii români sunt extrem de sceptici cu privire la capacitatea statului de a duce la bun sfârșit lucrările de construcție de autostrăzi.Statul ar trebui să impună constructorilor un număr minim de muncitori la semnarea contractelor pentru lucrări de infrastructură, altfel câştigă doar firmele cu două mape şi un BMW, a declarat Cristian Erbaşu, preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC) în cadrul Conferinţei Capital Transporturi şi Infrastructură.

Reprezentantul constructorilor consideră că motivul pentru care, de 27 de ani, România nu este în stare să construiască câţiva kilometri de autostradă sau de cale ferată în fiecare an, este dat de capitalul românesc care este ca în anii '90. Erbaşu vede capitalul românesc ca fiind prizonier capitalului străin şi consideră că este nevoie de un echilibru între cele două.

„Unii constructori sunt eliminaţi pentru lucruri minore şi câştigă alţii cu două mape şi un BMW. Firmele nu au muncitori, poţi să le pui euro călare unii peste alţii, că nu se fac autostrăzile. Fără muncitori nu se fac. Experţii îi găseşti, dar mii de muncitor nu îi găseşti peste noapte", explică preşedintele patronatului.

El avertizează că sunt firme potente financiar, doar cu specialişti şi fără a fi nevoite să calce în România, care câştigă contracte de miliarde de euro, după care umblă să caute constructori români care să lucreze pentru 60% din preţul cu care au câştigat ei licitaţia, care şi acela era un preţ mic.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?