Porcul vietnamez fără colesterol se vinde mai bine decât porcul românesc, în Mureş

 
Un porc de 100 de kilograme costă între 900 şi 1.000 de lei
Un porc de 100 de kilograme costă între 900 şi 1.000 de lei
FOTO: RTV

Băcăuanii nu se înghesuie să cumpere porci vii pentru Crăciun. Oborul este plin de animale, însă, oamenii vin, întreabă de preţ şi îşi văd de drum. Ţăranii se plâng că anul acesta vânzările au mers mai prost ca niciodată. În schimb, în Mureş, porcii vietnamezi au mare căutare, chiar dacă sunt mai scumpi. Sunt crescuţi în condiţii ecologice, iar carnea nu conţine colesterol.

În ciuda gerului din ultimele zile, vânzătorii au umplut oborul din Bacău. Un porc de 100 de kilograme costă între 900 şi 1.000 de lei.

În Mureş, cel mai bine se vând porcii vietnamezi. La ferma unui veterinar, care creşte astfel de animale, comenzile se ţin lanţ. Mai multe exemplare au ajuns în ultimele zile în Harghita, Tulcea, Botoşani şi Suceava. "Se cere pe piaţă. Carnea acestor porci este mult mai bună decât carnea provenită de la alte rase de porci, dat fiind faptul că sunt crescuţi în condiţii ecologice şi nu au colesterol", a explicat crescătorul de porci, Balla Levente.


"Am cumpărat un porc vietnamez pentru că nu are colesterol şi îmi foloseşte de sărbătorile de Crăciun. Am colesterolul peste 300 şi îmi prinde foarte bine", a precizat un cumpărător.  

Un purcel vietnamez de numai câteva kilograme costă peste 100 de euro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?