Politician de origine română intrat în Parlamentul german în extrema dreaptă - poveste FABULOASĂ

 

În urma alegerilor federale legislative care au avut loc duminică în Germania, formaţiunea de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a reuşit să devină a treia forţă din Parlamentul Germaniei (Bundestag), obţinând, potrivit rezultatelor finale 12,6% din voturi, respectiv 94 de mandate. Iar unul dintre acestea i-a revenit unui tânăr de origine română, de numai 26 de ani – Markus Frohnmaier, notează Bild.de şi handelsblatt.com, citate de adevarul.ro.

Născut pe 25 februarie 1991 la Craiova, în România, Markus Cornel Frohnmeier, este şeful tineretului din cadrul Alternativei pentru Germania şi a candidat pe listele partidului, pe poziţia a patra, în landul federal Baden-Württemberg pentru un loc în Parlament. Frohnmeier a crescut în Germania, la Weil der Stadt, în landul sud-vestic Baden-Württemberg, după ce a fost adoptat alături de sora sa geamănă, dintr-un orfelinat, de către un cuplu german. Nu-şi cunoaşte părinţii biologici, după cum a declarat într-un interviu acordat în aprilie 2016 cotidianului „Die Welt“, interviu în care a povestit că a avut o copilărie fericită. A studiat dreptul la Universitatea din Tübingen, una dintre cele mai vechi din Europa, specializându-se în criminologie. Frohnmeier afirmă pe site-ul său că, înainte de a intra în AfD, a fost „activ în CDU“ (Uniunea Creştin-Democrată, condusă de Angela Merkel), însă a fost dezamăgit, astfel că s-a orientat spre Alternativa pentru Germania, în care, în ultimii patru ani, s-a implicat puternic, sub diverse forme. A fost, până la sfârşitul lui 2016, purtător de cuvânt al fostei co-preşedinte a AfD Frauke Petry, iar din 22 mai 2017 a devenit purtătorul de cuvânt al lui Alice Weidel, în prezent co-preşedintă a acestei formaţiuni.

Căsătorit cu o rusoaică, legături cu partidul lui Putin

Pe 3 martie 2017 s-a căsătorit şi are un fiu de aproximativ două luni. Soţia sa face parte, potrivit stuttgarter-zeitung.de, din minoritatea coreeană din Federaţia Rusă. Agenţia ucraineană Unian a scris în luna aprilie a acestui an că soţia lui Frohnmaier este o jurnalistă din Rusia care a scris articole despre relaţiile ruso-germane. Mai mult, conform sursei anterior menţionate, liderul tineretului AfD are legături strânse cu aripa de tineret a partidului Rusia Unită a lui Putin. În luna decembrie a anului trecut, Frohnmaier s-a întâlnit cu Constantin Petricenko, şeful departamentului de relaţii internaţionale al partidului Rusia Unită, dar şi cu lideri ai frontului de tineret din cadrul formaţiunii. De asemenea, a avut o întrevedere cu Anton Morozov, parlamentar rus şi membru al Comisiei pentru afaceri internaţionale. La scurt timp după aceste întâlniri, Xenia Şliamina de la Frontul Tineretului Unit a scris pe pagina ei de Facebook că discuţiile purtate s-au referit la „cooperarea dintre Rusia şi Germania în termeni referitori la sancţiuni“, mai scrie adevarul.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?