Pisicile unui programator român din SUA, supravegheate prin Twitter

 
foto: spiegel.de
foto: spiegel.de
foto: spiegel.de foto: spiegel.de foto: spiegel.de
Ioan Ghip, un programator român stabilit în Oregon, SUA, a vrut ca hrana pisicilor sale să nu mai fie mâncată de felinele vecinilor. Aşa că a inventat o uşă dotată cu un detector cu identificare prin frecvenţă radio care trimite imagini direct pe Twitter.

Astfel Ghip ştie exact dacă Gus şi Penny, cele două pisici ale familiei, intră sau ies din garajul casei unde îşi au "reşedinţa".

Cele două animale poartă la gât zgărzi dotate cu  chipuri de identificare care sunt citite în momentul în care ajung în dreptul uşii.  Când ele sunt recunoscute,  au acces în interiorul sau în exteriorul "locuinţei" lor. Şi tot citirea cipului de către detector activează o cameră şi un program ce transmit imaginile captate către un cont creat pe Twitter, dedicat felinelor. Aici, românul povesteşte că ideea fabricării acestui dispozitiv i-a fost dată de fiul său, Vlad.

Întregul sistem a costat în jur de 100 de dolari, iar realizarea sa a durat cam 10 ore.  

Dacă doriţi un astfel de kit, nu aveţi decât să apelaţi la inventivul programator care a anunţat că este dispus să le vândă.  Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?