Peste 500 de muncitori din Gorj, care ar fi trebuit să fie disponibilizaţi, îşi vor păstra locurile de muncă

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Peste 500 de muncitori din judeţul Gorj sunt fericiţi că au scăpat de şomaj. Ei ar fi trebuit să fie disponibilizaţi până la sfârşitul lunii mai. Societatea Hidroconstrucţia şi Uzina Mecanică Sadu au renunţat însă la concedieri şi asta pentru că au nevoie de oameni pentru a onora noile contracte.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Munca Gorj a anunţat în urmă cu câteva luni că 1.100 de persoane vor fi disponibilizate în această primăvară.

Doar de la societatea Hidroconstrucţia ar fi urmat să intre în şomaj 350 de angajaţi. Dar au crescut comenzile, aşa că s-a renunţat la disponibilizări. "Noi am avut lucrări pe aducţiune, pe tot sectorul Livezeni-Jiu şi au apărut şi alte licitaţii, aşa că nu aş putea spune că ne afectează foarte mult criza", a spus liderul de sindicat Hidroconstrucţia, Emilian Ciongaru.

"Numărul persoanelor disponibilizate în perioada următoare a scăzut, înregistrându-se un număr de aproape 600 de persoane pentru perioada martie-mai", a declarat purtător de cuvânt AJOFM Gorj, Ana MAria Niculescu.


La Agenţia Judeţenă de Ocupare a Forţei de Muncă Gorj, sunt înregistraţi în prezent peste 11.800 de şomeri.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?