Peste 200 de studenţii basarabeni au protestat la Braşov

 
Foto: RTV
Foto: RTV
200 de persoane, marea majoritate studenţi şi elevi basarabeni, au participat, pe 7 aprilie, la Braşov, la un miting de solidaritate cu participanţii la protestul din Chişinău.


Manifestaţia, organizată de Asociaţia Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Braşov, a vrut să atragă atenţia opiniei publice braşovene asupra situaţiei create la Chişinău şi să transmită un mesaj de solidaritate manifestanţilor adunaţi în piaţa centrală din capitala Republicii Moldova.

"Ne-am adunat aici, în Piaţa Sfatului din Braşov, pentru a ne solidariza cu fraţii noştri de la Chişinău. Vrem să se ştie că, în Republica Moldova, comuniştii au furat alegerile. Noi, tinerii, care am votat duminică împotriva comuniştilor, spunem cu tărie că avem nevoie de o altă clasă politică, care să ţină cu noi, să nu ne cenzureze, pentru a ne putea exprima liber la noi acasă. Odată cu ajungerea comuniştilor la putere ne-a murit viitorul. Încă patru ani cu comuniştii la putere, înseamnă moarte pentru noi. Ne-am adunat în această seară aici şi pentru a ne organiza în aşa fel încât, mâine (miercuri - n.r.) pe seară să plecăm spre Chişinău. Am stabilit cu studenţii basarabeni din celelalte centre universitare să ne întâlnim la vamă şi să încercăm să ne întoarcem acasă pentru a ne alătura celor care se află în piaţă la Chişinău", a declarat Octavian Apostol, preşedintele asociaţiei.

Studenţii basaabeni, în număr de peste 300 la Braşov, au spus că o bună parte dintre ei au fost duminică la Bucureşti pentru a vota împotriva comuniştilor, dar, din cauza imensei fraude electorale, rezultatul alegerilor a fost unul pe care comuniştii îl cunoşteau dinaintea alegerilor.

Alături de studenţii basarabeni s-au aflat în Piaţa Sfatului, membrii Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Transilvania, dar şi membrii Asociaţiei Pro Basarabia şi Bucovina.

S-au scandat lozinci anticomuniste şi chemări la solidarizare cu manifestanţii de la Chişinău, precum şi apeluri la unitatea românilor de pretutindeni. "Acelaşi sânge, aceeaşi ţară/Români am fost toţi odinioară" sau "Basarabia pământ românesc", au fost printre lozincile favorite scandate în timpul mitingului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?