Percheziții la Facultatea de Textile din Iaşi. DNA: Cercetările vizează fapte de corupție

 

Percheziții la Facultatea de Textile din cadrul Universității Tehnice "Gheorghe Asachi" Iaşi. Sunt ridicate mai multe documente. Descinderile sunt făcute de DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2016-2017.

În cursul zilei de 21 februarie 2018, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate 8 percheziții domiciliare într-o singură locație situată în municipiul Iași, instituție publică.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

De asemenea, Conducerea Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași a transmis un comunicat cu privire la percheziţiile efectuate de DNA la instituţia de învăţământ.

« În urma solicitărilor de informații cu privire la perchezițiile desfășurate de DNA Iași la Facultatea de Textile, Pielărie și Management Industrial, conducerea Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași face următoarele precizări:

În baza dosarului de urmărire penală nr. 157/P/2016, procurorii DNA au solicitat în dimineața zilei de miercuri, 21 februarie, o serie de documente de la sediul Facultății de Textile, Pielărie și Management Industrial a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, majoritatea din perioada 2010-2016. Conducerea universității i-a asigurat pe ofițerii judiciari și procurori de întreaga colaborare și va răspunde cu promptitudine tuturor solicitărilor pe durata anchetei. »

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?