A început pelerinajul de Sfântul Dimitrie în Capitală

 

A început pelerinajul anual la Patriarhie. Mii de credincioși din întreaga țară sunt așteptați în Capitală, să se închine la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului. Coada s-a întins pe zeci de metri, iar oamenii au fost nevoiți să aștepte cel puțin trei ore pentru a ajunge la raclă. La Catedrala Patriarhală, pelerinajul a început odată cu procesiunea religioasă denumită Calea Sfinților. 


În jur de o mie de preoți au urcat Dealul Patriarhiei și au adus cu ei moaștele Sfântului Dimitrie, dar și pe cele ale sfântului Calinic. 


Baldachinul cu sfintele moaște a fost așezat pe Colina Patriarhiei. Și, ca în fiecare an, oamenii au stat la coadă ore în șir pentru a se închina.


Mii de oameni din întreaga țară sunt așteptați să ajungă, în zilele următoare, în Capitală. 


Patriarhia le va oferi credincioșilor pachete cu alimente, apă și ceai cald. Racla cu moaște va rămâne în Curtea Catedralei până luni. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?