PEDEAPSĂ RECORD: ce a păţit un bărbat care a piratat filmul Fast & Furious 6

 
Paul Walker
Paul Walker

Un pirat cibernetic a fost condamnat la o pedeapsă de 33 de luni de închisoare, după ce a înregistrat filmul "Furios şi iute 6/ Fast & Furious 6" în timpul proiecţiei acestei pelicule într-un cinematograf din Marea Britanie şi a vândut apoi mai multe copii pe internet.

Philip Danks a înregistrat al şaselea opus din franciza "Furios şi iute" în timpul proiecţiei filmului într-un cinematograf britanic, a publicat copia peliculei pe internet şi apoi a produs, distribuit şi vândut mai multe copii ale lungmetrajului, relatează screendaily.com.

Incidentul s-a produs pe 17 mai 2013, atunci când Philip Danks a mers în cinematograful Shawcase din oraşul britanic Walsall şi a folosit o cameră video pentru a înregistra acest blockbuster produs de Universal Pictures în prima zi de proiecţii a filmului.


Danks a încărcat copia filmului pe internet în ziua următoare, iar aceasta a fost descărcată apoi de peste 700.000 de ori.

El s-a folosit de asemenea de reţeaua de socializare Facebook pentru a vinde copii ale filmului "Fast & Furious 6" la preţul de 1,5 lire sterline (2,5 dolari).

Reprezentanţii Federation Against Copywrit Theft (FACT) l-au identificat pe Philip Danks, care folosea pe internet pseudonimul "TheCod3r".

Pe unul dintre site-urile pe care acele copii erau disponibile spre descărcare, utilizatorul TheCod3r a publicat următorul mesaj: "Bucuraţi-vă de acest film, am avut nevoie de două încercări pentru a-l copia, pentru că prima cameră video a murit (durata de viaţă a bateriilor era groaznică) după 40 de minute de la începutul filmului, iar eu am fost nevoit să vizionez filmul a doua oară pentru a putea să înregistrez o copie decentă cu o altă cameră video".

La cinci zile după comiterea infracţiunii, Philip Danks a fost arestat de poliţia din West Midlands. El era ajutat de iubitul surorii sale, Michael Bell, care a fost plasat pentru 12 luni în regim de libertate condiţionată şi a fost condamnat la 120 de ore în folosul comunităţii.

Ambii piraţi cibernetici şi-au recunoscut vinovăţia.

Filmul "Furios şi iute 6" a obţinut încasări de 788,6 milioane de dolari pe plan mondial.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
9 0
a.nastase
22 Aug 19:28
titlu : pedeapsa record... ! In articol apare doar pedeapsa celui care l-a ajutat. Ramaneti cei mai slabi jurnalisti ever.
Răspunde
11 -4
JURNALISTUL DE SERVICIU
22 Aug 15:39
O adevarata crima împotriva umanitatii savarsita de acest individ!
Răspunde
11 -4
......
22 Aug 14:47
Daca l-a si vandut, e corect sa fie pedepsit.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?