Pe 1 ianuarie creştinii ortodocşi l-au serbat pe Sfântul Vasile

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Anul începe cu o nouă zi de sărbătoare pentru români. E Sfântul Vasile, unul dintre cei mai mari teologi creştini. De dimineaţă, zeci de bucureşteni au înfruntat gerul pentru a participa la slujba religioasă de la Catedrala Patriarhală.

Aproximativ 600.000 de români au motiv de sărbătoare deoarece poartă numele de Vasile, Vasilică sau derivate ale acestora.

Chiar în prima zi a anului, românii au venit la Patriarhie să aprindă lumânări şi să se roage. Preafericitul Daniel le-a vorbit credincioşilor despre însemnătatea acestei zile. 

Biserica a acordat o atenţie sporită Sfântului Vasile şi a declarat anul 2009 ca an comemorativ-omagial al acestui sfânt. Creştinii îl mai serbează pe Sfântul Vasile şi pe 30 ianuarie, dar de această dată împreună cu Sfântul Ioan Gură de Aur şi Sfântul Grigore.

Tuturor celor care îşi serbează onomastica de sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare le spunem LA MULŢI ANI!

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?