Paul Stănescu, dialog absurd cu jurnaliştii, pe tema consilierului controversat: "Treaba mea!"

Vicepremierul Paul Stănescu a sfidat jurnaliştii prin aroganţă, la Înalta Curte. Luat cu asalt cu întrebări, politicianul a dat din colţ în colţ când a fost nevoit să vorbească despre numirea controversată a fostei gărzi de corp a controversatului personaj Nicu Gheară, Mihai Călin Novacescu, în funcţia de consilier personal. Asfel, vicepremierul a spus că este treaba lui în ce îl consiliază şi a punctat că îl ştie de 20 de ani, "dar nu este căsătorit cu el""M-am sesizat şi eu că consilierul meu ar fi fost garda de corp a nu ştiu cui. Nu-l cunosc, nu am auzit de Nicu Gheară. Voi cerceta, voi analiza şi voi lua o decizie. E treaba mea în ce mă consiliază. Da, e plătit de stat. Consilierii sunt pe diferite probleme pe care le consider importante. E problema mea în ce mă consiliază", a declarat Paul Stănescu, la instanţa supremă.

Întrebat dacă angajarea lui Novacescu are legătură cu faptul că vicepremierul a renunţat la protecţia SPP, Stănescu a spus: "Nu are nicio legătură. Îl cunosc de peste 20 de ani. Nu am fost căsătorit cu el. (...) E minor cazul. Nu am nevoie de protecţia nimănui." Întrebat ce îl recomandă pe consilier, Stănescu a spus: "Nu pot să răspund la întrebarea asta. Ce să vă răspund? L-am angajat de o zi sau două. Nu i-am dat atribuţii până acum".

Iată o parte din dialogul pe care Stănescu l-a avut cu Ionela Arcanu, jurnalist Realitatea Tv.

-Domnule Stanescu, ce il recomanda pe Mihai Novacescu sa va fie consilier?

-L-am angajat acum doua zile!

- Tot nu mi-ati raspuns, in ce va consiliaza?

- Nu vreau sa va raspund la aceasta intrebare!

- Este platit de stat, sunteti dator cu o explicatie!

- Haideti sa nu facem un caz din asta pentru ca e minor.

-Vad ca am reusit sa va enervez, totusi, ce il recomanda?

- O sa verific si o sa iau o decizie zilele acestea!"

Întrebat însă de către jurnalişti ce îl recomandă pe fostul bodyguard pentru funcţia cu pricina, vicepremierul a evitat un răspuns:

"L-am angajat de o zi sau două, cred. Nu i-am dat atribuţii până acum." Pe de altă parte, Paul Stănescu a infirmat vehement zvonul potrivit căruia l-ar fi numit pe Novacescu drept consilier pentru protecţie, după renunţarea la SPP. "

Nu am nevoie de protecţia nimănui. Eu nu am nevoie de nicio protecţie. V-am spus că-l cunosc de peste 20 de ani.", a completat Stănescu. Întrebat dacă funcţia a venit ca urmare a unei recompense pentru Novacescu, ori ca urmare a unei sugestii din partea cuiva, vicepremierul a răspuns sec: "Nu." Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?