Patriarhia Română, indignată după ofensa adusă într-un spectacol pentru minorităţi sexuale (VIDEO)

 

Patriarhia Română își exprimă profunda indignare privind ofensa publică adusă în spectacolul de teatru „Eu sunt. Și?” prezentat la Cluj-Napoca în cadrul „Săptămânii Mândriei” a minorităților sexuale.

"Conținutul indecent al acestei reprezentații include folosirea batjocoritoare a unor simboluri religioase creștine, mesajul transmis fiind unul deliberat blasfemiator.

Asemenea atitudini jignitoare la adresa covârșitoarei majorități a românilor, etichetarea negativă a credincioșilor creștini, ofensarea repetată a sentimentelor religioase dezbină societatea şi denotă intoleranță tocmai din partea acelora care fac apel în mod insistent la toleranță.

Considerăm că este vorba de un act de propagandă ideologică anticreștină, care nu poate fi scuzat sub pretextul unei manifestări așa-zis artistice.

Amintim că Legea cultelor 489/2006, la art. 13, alineatul 2, stipulează că „sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de defăimare și învrăjbire religioasă, precum și ofensa publică adusă simbolurilor religioase.

În consecință, pledăm pentru respectarea legii în spiritul și litera ei. În acelaşi timp, îndemnăm la promovarea decenței în spațiul public, ca premisă pentru o reală toleranță." se spune în comunicatul Patriarhiei.

Potrivit organizatorilor, spectacolul "Eu sunt! Și?" abordează problema identității sexuale prin prisma ambelor tabere (pro/contra) într-o cheie ironică și aproape autoironică. Spectacolul este un colaj de idei, rezultatul unei introspecții individuale și colective.

sursă video: MyStage

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cita perspicacitate ...
13 Jun 06:52
De seminarul teologic de la husiii nu sint indignati !??? preafericitiiiiiiii ...
Răspunde
0 0
Emil
12 Jun 20:17
Biserica sa fure mai putin, daca se poate
Răspunde
0 0
Emil
12 Jun 20:16
Si eu sunt foarte indignat cand vad masini de lux si aurul preafericitului, totul furat de la gura romanului.
Răspunde
0 0
wow
12 Jun 18:32
ia sa-si mai bage indignarea aia, direct acolo unde soarele nu straluceste.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?