Părinţii cu copii în clasele mici ar putea primi 200 lei lunar. Care e motivul

 
Tichete After School
Tichete After School

Familiile cu copii în clasele primare ar putea primi 200 de lei lunar, pentru a-i înscrie pe cei mici la Programul After School.Părinţii cu copii aflaţi în clasele I-IV ar putea primi 200 de lei lunar, sub forma unui tichet, pentru a-i putea lăsa pe cei mici la şcoală şi după terminarea cursurilor, potrivit unui proiect de act normativ adoptat miercuri de Camera Deputaţilor.

Acordarea finanţării se va face la cererea părintelui, cel care va fi încurajat astfel, spun iniţiatorii, să nu îşi abandoneze locul de muncă, iar cuantumul tichetului va acoperi costurile şcolilor care se vor ocupa de elevi, potrivit Avocat.net.

Propunere legislativă pentru modificarea art.58 alin.(4) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 a fost adoptată tacit, miercuri, de Plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de primă Camera sesizată, ceea ce înseamnă că, pentru a se aplica, documentul trebuie să primescă şi votul final al senatorilor.

Concret, proiectul de act normativ prevede acordarea unor tichete în valoare de 200 de lei/lună pentru plata serviciilor de tipul "Școală după școală" pentru elevii din clasele I-IV.

"Statul finanţează programul <>, pentru elevii de până în clasa a IV-a, ai căror părinţi/reprezentanţi legali solicită acest serviciu, printr-un tichet în valoare de 0,4 ISR lunar/copil. Tichetul are scop exclusiv educaţional, este netransferabil altor beneficiari, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul", este precizat în propunerea legislativă adoptată ieri de deputaţi.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?